FinancieelWaar kan een schenkingsplan bij helpen?

Waar kan een schenkingsplan bij helpen?

Een schenkingsplan kan een geweldige manier zijn om jouw dierbaren in de toekomst te helpen. Het is een manier om de toekomst te plannen en ervoor te zorgen dat jouw financiële en persoonlijke wensen worden vervuld. Een persoon kan een schenkingsplan opzetten voor zijn of haar echtgenoot, kinderen, vrienden en andere dierbaren. Met een schenkingsplan weet je zeker dat er in de toekomst goed voor je naasten wordt gezorgd. Een schenkingsplan kan ook een geweldige manier om te besparen op belastingen. Maar waar kan je een plan laten maken en wie kan jou daar bij helpen? Wij hebben dat voor jou uitgezocht!

Belastingvrij schenken in 2021

In 2021 wordt de erfbelasting afgeschaft, maar dat betekent niet dat de schenkingsbelasting verdwijnt. Je kan nog steeds een schenkingsplan maken dat belastingvrij is. Op deze manier kan je jouw dierbaren helpen. Je kan aan je kinderen tot €6604 belastingvrij schenken per jaar. De kinderen kunnen zelf bepalen wat ze met het geld doen. Er zitten geen verdere regels aan vast. Wil je een schenking doen aan vrienden, dan kan dit tot €3244 euro per jaar. Sinds 2021 is het mogelijk om naast familie ook aan vrienden een belastingvrije schenking te doen.

Er is een stappenplan die je kunt volgen om een goed schenkingsplan te maken. Dit schenkingsplan van Evi van Lanschot neemt je aan de hand met alle do’s en don’ts en wat je kunt verwachten. Daarnaast geeft Evi van Lanschot tips waar je het beste op kunt letten.

Fiscale regels bij het schenken

Voordat je een ​​schenking aan vrienden of familie te doen, moet je enkele belastingregels kennen. Als je tot € 6604 aan je kinderen wilt schenken, kan je dit doen zonder belasting te betalen over dit bedrag. Als je meer dan € 6604 per jaar wilt schenken, moet je belasting betalen. Het maximale bedrag aan belastingvrije giften is € 105302. Daar zitten wel weer regels aan verbonden. Zo mag dit bedrag alleen worden geschonken als het voor de aankoop van een huis is voor jouw zoon of dochter. Als je meer dan €105302 wilt schenken, moet je belasting betalen over het bedrag dat boven dit bedrag uitkomt. Je kan dit bedrag echter aftrekken van het bedrag waarover je belasting betaalt. Het maximale bedrag wat je per jaar mag schenken zonder dat er een huis wordt gekocht of iets anders is €6604. Is dit bedrag hoger dan betaal je belasting.

Wat kan een vermogenscoach doen?

Een vermogenscoach kan jou helpen bij je financiële en persoonlijke doelen. Een coach helpt en ondersteunt je en kan je adviseren over grote en kleine vraagstukken. Als je besluit een schenking te doen aan je dierbaren, kan een coach ervoor zorgen dat je geen fouten maakt en dat je de juiste plannen kiest. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw giften belastingvrij blijven. Zo maak je de juiste keuzes voor jouw naasten en blijft je vermogen onaangetast door de overheid.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten