GezondheidEen andere wintersport dan anders

Een andere wintersport dan anders

Aankomende winter is het weer zo ver: de wintersport komt er weer aan! Ik weet het, de afgelopen maand was de heetste ooit gemeten, maar juist daar door heb ik meer en meer zin gekregen om lekker in het witte poeder te gaan sporten! Hoewel het dit jaar er waarschijnlijk een heel stuk anders uit zal gaan zien. Anderhalve meter afstand houden, lege skiliften en niet te vergeten: een rustige après ski. Maar goed, dit neem je dan wel voor lief. Dit blog zal in het teken staan van de heerlijkste periode van het jaar: de winter.

Leef de lokaal getroffen maatregelen altijd na

Zeker nu we te maken hebben met een virus wat we eigenlijk niet kennen. Het is natuurlijk altijd van groot belang dat je respect hebt voor de regels, maar in dit geval kunnen er ook regels zijn waar ij het niet helemaal mee eens bent. Om het voor jouw gezelschap toch zo leuk als mogelijk te maken kan je net zo goed jezelf erbij neerleggen.

Zo kan jij tenminste nog genieten van de leuke borreltjes in hoge bergen! Ik weet nog dat ik een paar jaar geleden op zo’n leuke plek was in Garmisch. Het terras keek uit op de besneeuwde bergtoppen en je kon tegelijkertijd het (nog) groene dal beneden zien liggen. Omdat wij wel in de bergen zaten was het al vrij koud. Gelukkig hadden ze van die heerlijke gaskachels geïnstalleerd op het terras. Persoonlijk ben ik meer fan van de klassieke houtkachels, maar ik snap wel waarom de terraseigenaren het doen hoor, die elektrische haarden. Het is een stuk beter voor het milieu en je hoeft niet met al dat hout te slepen, want dat is een hele klus hoor met een terras van 400 vierkante meter!

Maar om nog even terug te komen op de maatregelen die je waarschijnlijk overal in Europa zult moeten naleven: hou je eraan. Wat maakt het voor verschil om een halfuurtje langer te wachten op een lift naar de piste als je later toch bedenkt dat het voor jouw eigen veiligheid is?

Je maakt de wintersport zelf gezellig!

En als je dan bedenkt dat jouw hele omgeving hier hetzelfde over denkt, dan kan je alleen maar respect hebben voor elkaar, de natuur en de maatregelen, toch? Juist. Let daarom ook tijdens jouw vakanties goed op en houd je aan de regels. Op deze manier kunnen we ‘het nieuwe normaal’ omarmen. Hoe pak jij het aan?

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten