WonenWil jij ook op je energiekosten besparen?

Wil jij ook op je energiekosten besparen?

Je hoeft niet eens de krant te lezen om te merken dat de economie er niet beter op geworden is de laatste maanden. De gestegen inflatie en de oorlog in Oekraïne hebben het leven duurder gemaakt en dat voelt bijna iedereen in diens portemonnee. De energieprijzen zijn hard gestegen en daardoor moeten veel mensen tot wel honderden euro’s per maand bijbetalen. Dit is daarom het moment om eens te kijken of er geen manieren zijn om die energierekening blijvend de kop in te drukken. Er zijn namelijk mogelijkheden om te zorgen dat je niet alleen deze periode minder betaalt voor je energie, maar dat je dit ook langdurig laag kunt houden.

Dit is het moment om je woning te verduurzamen

Een van de beste manieren om geld te besparen, is door nu je woning te gaan verduurzamen. Heb je nog geen zonnepanelen op je dak liggen, dan kun je daar nu informatie over gaan inwinnen. Je zult namelijk zien dat er meer mogelijk is dan je misschien dacht. Kijk eens op de site Veranderstroom.nl. Hier kun je niet alleen zien hoe je je woning aan de hand van zonnepanelen kunt verduurzamen, maar ook hoe je dit financieel kunt bewerkstelligen. Dat maakt deze site een heel handige bron om te kijken wat er bij jou in de regio geregeld kan worden. Het is namelijk soms een hele klus om te zien hoe je zonnepanelen op je dak kunt krijgen en of er regelingen zijn waar je van kunt profiteren.

Laat geen kansen liggen

Bij veel gemeenten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daar kun je als burger je voordeel mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen Oss realiseren aan de hand van een lening die je bij de gemeente kunt aanvragen. Deze lening kun je onder zeer gunstige voorwaarden aanvragen. Dit zogenaamde Groen Lenen bespaart je de gang naar de notaris waardoor je ook weer veel kosten bespaart. Je kunt een periode van maximaal tien jaar aanhouden om je lening af te lossen. Bovendien is de rente die je betaalt, af te trekken van je belasting. Daarmee kun jij niet alleen jouw energiekosten aanzienlijk verlagen, maar draag je ook bij aan de klimaatdoelen van jouw gemeente.

Hoeveel panelen heb jij nodig?

Als je besluit om zonnepanelen te nemen, kijk dan goed naar je energieverbruik van het afgelopen jaar. Dat is een geschikt uitgangspunt om je toekomstige verbruik op te baseren. Vervolgens kun je berekenen (laten) hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Neem niet meer panelen dan je nodig hebt omdat je deze extra kosten niet snel terugverdiend. Zorg ervoor dat je zonnepanelen op de zuidkant van je dak worden geplaatst zodat je optimale rendementen kunt verwachten. Informeer naar de mogelijkheden bij je leverancier, die kan je er alles over vertellen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten