FinancieelDingen waar je aan moet denken als je een motor gaat kopen 

Dingen waar je aan moet denken als je een motor gaat kopen 

Het is voor vele jongens vanaf jongs af aan al een grote droom, het kopen van je eerste motor. Het ziet er misschien allemaal heel cool en mooi uit, maar er komen ook een aantal vervelende dingen bij kijken. Zo is het aanschaffen van een motor vaak erg prijzig en kun je als er wat fout gaat vervelend letsel oplopen. Het is daarom belangrijk dat je op een aantal dingen let als je voor het eerst een motor gaat aanschaffen. 

 

Kies de juiste verkoper uit

Je kunt een motor kopen op een hoop verschillende plekken. Zo is het onder andere mogelijk om een motor te kopen bij een motorzaak, maar ook bij een particulier. De ene persoon zal meer geld hebben voor het kopen van een motor dan de ander. Toch is het wel zo dat het meestal een stuk minder risico met zich meebrengt om een motor te kopen bij een motorzaak dan bij een particulier. Je bent bij een motorzaak een stuk beter verzekerd, zeker als je een compleet nieuwe motor koopt. Bij een particulier is de kans namelijk een stuk groter dat er iets mis is met de motor dan bij een erkende motorzaak. 

 

Het afsluiten van een verzekering

Als je in Nederland de weg op wilt gaan met een motor ben je verplicht om je te verzekeren. Je kunt een voor kiezen om een wa verzekering motor af te sluiten, maar ook een andere verzekering. De WA verzekering is de minimale verzekering die in Nederland is verplicht. Deze verzekering dekt alleen de schade die jij aanricht aan andere mensen en hun voertuigen. Een motorverzekering afsluiten is niet iets wat je elke dag doet en het is dan ook belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Als je denkt zelf vaak schade op te lopen of de kans groot is dat je in een ongeluk belandt, is het misschien slimmer om een allrisk verzekering af te sluiten.

 

De toestand van de motor bekijken

Bij het aanschaffen van een tweedehands motor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de huidige staat van de motor. Een motor kan er van de buitenkant misschien goed uit zien, maar vooral de binnenkant van de motor is erg belangrijk. Het is vaak lastig om te zien hoe de binnenkant eruit zien en je wil er niet achteraf achterkomen dat alles verroest en verouderd is. Vaak is het verstandig om in ieder geval een rondje te rijden op de motor om de motor te testen. 

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten