GezondheidEen natuurlijke ontspanner

Een natuurlijke ontspanner

In het buitenland rukt het snel op: THC olie. Dit is een cannabisolie, met als hoofdingrediënt THC. THC wordt ook wel tetrahydrocannabinol genoemd. Dit is de stof in cannabis die iemand het gevoel geeft van ‘high’ zijn. Naast dit gevoel geeft de stof meerdere voordelen. Deze staan allemaal hieronder beschreven.

Het roken van cannabis is niet de enige manier om van de voordelen gebruikt te maken. Andere mogelijkheden zijn zetpillen, het gebruik van een zalf, een e-liquid wat ook gerookt kan worden, of een olie. Deze THC olie wordt ook wel wietolie genoemd. Het gebruik hiervan is makkelijk. Begin tweemaal daags met een druppeltje onder de tong. Hier wordt het goed snel opgenomen door het lichaam. Na een aantal weken is het mogelijk om de dosis te verhogen naar meerdere keren per dag en meerdere druppels bij dezelfde keer. Het is hierbij belangrijk om naar het eigen lichaam te luisteren en niet meer druppels in te nemen dan wat goed voelt.

Voordelen

Maar wat zijn de voordelen van THC olie dan? THC olie staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het wordt ingezet op verschillende plekken, zowel in ziekenhuizen als eigen gebruik. In Nederland is de olie alleen verkrijgbaar op doktersrecept. Dit komt door de Opiumwet die in Nederland is ingezet. THC olie kopen kan daarom soms wat moeilijk zijn.

THC olie heeft verschillende voordelen. Niet iedereen zal van dezelfde voordelen gebruik kunnen maken. Het ligt aan de persoon en hun lichaam. Dit komt omdat THC een cannabinoïd is. Dit werkt als een neurotransmitter, waardoor de cellen in het lichaam beter kunnen communiceren met elkaar. Zo zal het gehele lichaam beter samen functioneren.

Er is bewezen dat THC olie kalmerend werkt, een antidepressieve functie heeft en stressvermindering geeft. Daarnaast kan het misselijkheid onderdrukkend, ontstekingsremmend en pijn verlichtend werken. Het gebruik van wietolie verslapt de spieren voor iedereen die last heeft van spierkrampen, helpt om slapeloosheid tegen te gaan en kan zelf helpen met epilepsie. Zoals gezegd, zullen andere mensen andere voordelen tegen komen, maar deze komen het meeste voor.

THC olie maken

Omdat het moeilijk kan zijn om THC olie te verkrijgen, is het fijn dat zelf wietolie maken mogelijk is. THC olie bestaat van 15% tot 20% uit THC. De rest is een plantaardige olie. Dit kan bijvoorbeeld hennepzaadolie of olijfolie zijn. Om de THC te kunnen gebruiken, hoort het stofje uit de cannabisplant geëxtraheerd te worden. Er bestaan verschillende wietsoorten en extractiemethodes, die beiden een ander resultaat zullen geven. Ben je dus geïnteresseerd in zelf wietolie maken? Dan is het zeker interessant om daarin te kijken en om het lekker te proberen!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten