WonenEen mooie tuin aanleggen met schanskorven

Een mooie tuin aanleggen met schanskorven

Veel mensen houden ervan om een mooie tuin te hebben, maar hebben geen zin in het wekelijkse onderhoud. Een tuin met heel veel groen en allerlei bloemen kost nu eenmaal heel veel werk. Wanneer je niet echt van het tuinieren bent, zal dit je al snel tegen gaan staan. Het is daarom verstandig om een tuininrichting te kiezen waar niet veel tijd voor nodig is. Een goede optie is het gebruik van schanskorven. Schanskorven zijn namelijk volledig onderhoudsvrij en je kunt er een hele mooie scheidingswand mee maken. Door de stenen die in de schanskorven worden gedaan, heb je een mooie modern ogende tuin waar je jarenlang veel plezier van zult hebben. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Schanskorven van hoge kwaliteit

Goede schanskorven zijn heel sterk en kunnen dus ook goed tegen een stootje. Na een storm blijft jouw tuin er gewoon goed uit zien en ligt het terras niet meteen vol met takken en bladeren. Je hoeft dus niets aan de tuin te doen zodra de schanskorven eenmaal staan. Natuurlijk kun je wel iets leuks creëren in de tuin, waardoor je het helemaal jouw eigen plek kunt maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie haard in de tuin. Met schanskorven kun je namelijk een tuinhaard maken, zodat je ook in de wat koudere maanden gewoon in de tuin kunt zitten. Natuurlijk zijn alle schanskorven op maat te maken. Je kunt er dus voor kiezen om een hoge tuinhaard te plaatsen met daarnaast een mooie scheidingswand van hetzelfde materiaal.

Creëer een mooie tuinafscheiding

Verreweg de meeste tuinen in Nederland liggen pal naast elkaar en het is dan wel heel fijn om wat privacy te kunnen creëren. Wanneer je een houten schutting laat plaatsen, heb je vaak last van doorkijk en overlast. Dat is heel anders bij een tuinafscheiding van schanskorven. Met schanskorven creëer je veel meer privacy en je kunt de korven overal plaatsen. Het is dus ook mogelijk om niet alleen de hele tuin af te scheiden, maar bijvoorbeeld een deel of zelfs in de tuin een scheiding te maken. Bijvoorbeeld voor de kliko's, zodat je deze niet de hele dag hoeft te zien.

De beste materialen

Schanskorven worden gemaakt van zeer stevig materiaal. Het zijn gegalvaniseerde netten die in de vorm van een korf worden gemaakt. Hierin liggen stenen die het geheel verstevigen, maar ook mooi afmaken. Je kunt zelf je stenen kiezen. Vind je het bijvoorbeeld mooi om witte breukstenen in de tuin te hebben, of kies je voor antraciet? Ook het soort stenen verschilt. Zo heb je kalksteen, Noors graniet en nog veel meer stenen in allerlei gewenste kleuren. Je kunt zelf jouw tuin vormgeven met goede schanskorven.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten