WonenWelke raamdecoratie koop je?

Welke raamdecoratie koop je?

 

Je hebt alles voor elkaar. Je hebt mooie meubels en bijpassende woonaccessoires. 

Nu is er nog een ding waar je niet uit komt en dat is de raamdecoratie.  Er zijn veel soorten om uit te kiezen, bijvoorbeeld rolgordijnen, jaloezieën, plissé gordijnen en vouwgordijnen.

 

Waar let je op

Als eerste let je op jouw stijl, is je huis landelijk ingericht, modern of wellicht klassiek. Denk ook na aan welke functie jouw raambekleding moet voldoen. Heb je deze nodig voor de privacy, wil je het licht buiten houden of een ruimte donkerder maken. Of je wilt gewoon compleet iets anders voor je ramen hebben.

 

Rolgordijnen

De rolgordijnen zijn al jaren de favoriete raamdecoratie voor een woon en slaapkamer.  Een rolgordijn wordt opgerold door een trekkoord aan de zijkant, zo kun je een strak uiterlijk creëren. Deze sluiten goed aan en bevestig je in of op het kozijn. Rolgordijnen zijn ook te verkrijgen in verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor een verduisterend rolgordijn voor in een slaapkamer en een licht doorlatende voor in je woonkamer.

 

Jaloezieën

Een ander welbekende raambekleding zijn de jaloezieën. Houten Jaloezieën staan erg mooi als je een landelijke inrichting hebt, je kunt de horizontale latjes veranderen van stand met een draai mechanisme aan de zijkant. De aluminium jaloezieën passen goed in een moderne inrichting, zo ook de kunststof jaloezieën. Deze zijn uiteraard te verkrijgen in verschillende kleuren.

 

Plissé gordijnen

Wat minder bekend is zijn de plissé gordijnen. Plissé betekent in het Frans “plooi”, deze raambekleding wordt zowel van boven als van onder in het kozijn bevestigt. Zo kun je van onder en of van boven een stukje raam vrijhouden, en op deze manier de licht inval reguleren.

 

Vouwgordijnen

De vouwgordijnen zijn wat meer bekent. Het woord zegt het al, deze vouwt zich op. Een vouwgordijn wordt alleen aan de bovenkant in het kozijn bevestigt en is alleen opvouwbaar naar boven. Deze geven je raam wel een natuurlijke uitstraling. Je kunt kiezen voor verschillende stoffen en kleuren.

 

Automatiseren van gordijnen

Het is ook mogelijk je raamdecoratie te automatiseren door een slim systeem erop aan te sluiten. Je hebt dan de mogelijkheid deze te bedienen met een afstand bediening of een app via je telefoon. Je hoeft dan niet op te staan als je lekker op de bank zit. Dit is ook handig als je een raamdecoratie hebt waar je moeilijk bij kunt. Let wel op dat niet alle soorten raamdecoratie daar geschikt voor zijn.

 

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten