ZakelijkAlles wat jij moet weten over een tachograaf

Alles wat jij moet weten over een tachograaf

Heb je een groot transportbedrijf? Dan zijn gedurende de dag vele chauffeurs op de weg om producten naar de plaats van bestemming te brengen. Deze chauffeurs moeten er daarbij voor zorgen dat alles voorspoedig verloopt. Hoewel de chauffeurs grote verantwoordelijkheden dragen op dat moment, kun je als werkgever ook veel in de gaten houden. Hiervoor kun je een tachograaf aanschaffen, zodat je veel informatie verkrijgt over de ritten die chauffeurs maken. Maar wat moet je hier precies over weten? En welke voordelen kun je eraan behalen als dit apparaat is toegevoegd aan de voertuigen?

Voldoen aan de wetgeving met een tachograaf

Een tachograaf is een apparaat waarmee je de gereden afstand van vrachtwagens en andere voertuigen kunt uitlezen. Dit apparaat kan bijvoorbeeld helpen bij het voldoen aan de wetgeving, maar ook de uitval van voertuigen verminderen en dagelijkse processen stroomlijnen. Hiervoor dien je de bestuurderskaart- en voertuigbestanden te downloaden, zodat je kunt bekijken waar eventuele veranderingen nodig zijn. Doordat dit allemaal op afstand kan gebeuren, hoeft de productiviteit niet omlaag te gaan. Terwijl jouw chauffeurs de werkzaamheden uitvoeren, bekijk jij of alles volgens de wetgeving verloopt en kun je een plan opstellen om nog betere resultaten te behalen met het bedrijf.

De digitale tachograaf geeft rijveiligheid

Een digitale tachograaf heeft enkele functionaliteiten waar jij van kunt profiteren. Voertuigen hoeven bijvoorbeeld niet meer fysiek aanwezig te zijn om de recente data te verkrijgen. Het uitlezen gebeurt door middel van internet, waardoor de chauffeur door kan gaan met de werkzaamheden. Je hebt voldoende inzicht in de gereden uren, waardoor je eventueel ook nieuwe opdrachten kunt toewijzen zonder dat de rijveiligheid in het geding komt. De digitale tachograaf zal daarom direct aantonen of een chauffeur een bepaalde rit nog mag maken of dat je dan niet meer aan de wetgeving voldoet.

Inzichten in alle aspecten op de werkvloer

Met de digitale tachograaf heb je echter nog meer inzichten dan alleen het aantal uren dat de chauffeur al onderweg is. Zo kun je namelijk ook de huidige locatie van de chauffeurs zien, zodat je weet welke opdracht bij welk voertuig past. Zo hoeven jouw werknemers geen onnodige kilometers te rijden, wat ook weer een flinke besparing in de kosten met zich meebrengt. Er is minder brandstof nodig voor het uitvoeren van de werkzaamheden en de chauffeurs maken ook minder overuren. Uiteindelijk kan dit zorgen voor een betere omzet van het bedrijf en jij kunt zorgen voor een efficiënte planning.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten