AlgemeenWat meer spice voor jouw keuken!

Wat meer spice voor jouw keuken!

Als het goed is breng je redelijk wat tijd door in jouw keuken. Zelf zou het stiekem wel goed zijn als ik eens wat meer tijd in de keuken doorbracht, maar het is wel erg makkelijk om gewoon een kant en klare maaltijd in de magnetron te knallen. Als jij gezonder leeft, en het grootste gedeelte van de dagen gewoon vers kookt, dan wil je natuurlijk dat jouw keuken een plezierige ruimte is! Toch kan je, net zoals de andere kamers in een woning, op den duur uitgekeken raken op het uiterlijk van de keuken. Het is uiteraard erg prijzig om een keuken van onder tot boven opnieuw in te richten, en bovendien kost het veel tijd en moeite. Gelukkig kan je ook met relatief kleine aanpassingen een geheel nieuwe look creëren voor jouw keuken. Daarom hier een klein aantal ideeën om jouw keuken zo goed als nieuw te laten aanvoelen!

Kastjes aanpassen

Het design van de kastjes en lades is meestal hetgeen dat als eerste de aandacht trekt bij het binnenkomen van een keuken. Door hier iets aan te veranderen kan je dus al gauw een compleet nieuw uiterlijk versieren voor jouw keuken. Misschien volstaat het om de deuren van de kastjes een nieuw likje verf te geven. Als dat niet zo makkelijk gaat kan je altijd nog de deurtjes en dergelijke vervangen, voordat je probeert de kastjes helemaal te vervangen. Uiteraard is het toch het makkelijkst, en ook het goedkoopst, om de verfkwast te pakken en hiermee aan de slag te gaan. Dit gaat al helemaal op wanneer je ingebouwde apparaten zoals een vaatwasser hebt. Deze zijn vaak afgewerkt in dezelfde stijl als de rest van de kastjes en lades, en zal dan ook eenzelfde soort hendel of deurtje hebben.

Losse decoraties

Als het niet zo’n goed idee is voor jou om de kastjes en lades te vervangen, dan kan je nog kleiner gaan denken. Kleine dingetjes zoals een zeepdispenser, een ophangrek voor jouw keuken gereedschap of soortgelijke kleine accessoires kunnen een groot verschil maken. Probeer eens een ander kleurenschema te gebruiken bij het kiezen van deze accessoires. Ook een leuke gekleurde glasplaat voor in de keuken kan een leuke afwisseling zijn als je altijd een houten snijplank of iets dergelijks hebt gebruikt. Als je toch aan de glazen accessoires en decoraties denkt, dan is een glazen keukenachterwand ook zo’n gek idee nog niet. Deze kan je ook in verschillende kleuren vinden, en bovendien is het een stuk makkelijker schoon te maken dan de muur zelf!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten