Vrije Tijd4 tips voor het bakken van de lekkerste kerststol

4 tips voor het bakken van de lekkerste kerststol

Een lekkere kerststol mag uiteraard niet ontbreken tijdens de feestdagen. Je kunt een kerststol kant-en-klaar kopen in de supermarkt, bij de bakker op de hoek van de straat, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Want de lekkerste kerststol bak je natuurlijk zelf! Hieronder volgen vier tips wanneer je van plan bent om zelf te gaan bakken dit jaar. Lees snel verder om erachter te komen wat het geheim is van de lekkerste zelfgebakken stol.

Tip 1: een goed recept is het halve werk

Het begint allemaal bij het recept. Op het internet kun je vele recepten vinden voor het maken van een kerststol. Een goed recept is het halve werk wanneer je een professionele stol wilt bakken. Soms laten de recepten die je op het internet tegenkomt te wensen over. Dan staan er bijvoorbeeld fouten of onduidelijkheden in. Dit is gelukkig niet het geval bij de banket en brood recepten van Baktotaal Bouwhuis. Ga naar de receptendatabase en type het woord ‘kerststol’ in.

Tip 2: maak gebruik van topkwaliteit ingrediënten

Zoals gezegd is een goed recept het halve werk. Ook heel belangrijk is de kwaliteit van de ingrediënten. De kwaliteit van de ingrediënten die je gebruikt heeft namelijk invloed op het eindresultaat. Vergelijk het met het verschil tussen goedkope en wat duurdere verf. Duurdere verf kost wat meer, maar geeft over het algemeen ook een veel beter resultaat. Wil je een overheerlijke kerststol bakken? Maak dan gebruik van topkwaliteit ingrediënten van bekende merken.

Tip 3: kies voor 100% echt amandelspijs

Het is je vast al weleens opgevallen dat een goedkope stol uit de supermarkt heel anders en vooral ook veel minder lekker smaakt dan een stol van de echte bakker. Dit komt omdat er voor de goedkope supermarktstollen vaak geen echt amandelspijs wordt gebruikt. Echt amandelspijs is namelijk vrij prijzig. Voor de allergoedkoopste stollen wordt dan ook gebruik gemaakt van zogenaamd nep-spijs. De lekkerste kerststollen maak je echter met 100% amandelspijs.

Tip 4: neem de tijd!

Een kerststol is niet iets wat je zomaar even in elkaar flanst. Het deeg moet goed doorgekneed worden en moet daarnaast voldoende tijd krijgen om zich te ontwikkelen en te rijzen. Daar waar de bereiding zelf niet heel veel tijd kost, gaat de meeste tijd dus zitten in het wachten. Neem de tijd en je bakt de lekkerste stollen!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten