Vrije TijdDe beste surfvakanties ter wereld

De beste surfvakanties ter wereld

Als er iets is waar Nederlanders veel van weten dan is het wind en regen. We hebben in dit kleine kustlandje over het algemeen behoorlijk wisselvallig weer en we zijn een van de natste landen ter wereld. In de winter regent en stormt het tegenwoordig helaas vaker dan dat het sneeuwt en zelfs in de zomer kan een mooie zomerse dag plotseling verstoord worden door een regenbreuk. Het is dan ook logisch dat we graag op vakantie gaat naar mooiere landen. Maar persoonlijk ben ik nooit iemand geweest die graag op een strand ligt te bakken de hele dag. In plaats daarvan ga ik liever iets sportiefs doen. Aangezien het zoveel waait in Nederland ben ik jaren geleden begonnen met windsurfen.

Surfen

Maar dat is in de loop van de tijd overgegaan op golfsurfen. Daarom wil ik in dit artikel het hebben over de beste surfvakanties ter wereld. Wanneer je voor het eerst op surfvakantie gaat kun je het beste naar landen zoals Frankrijk en Portugal gaan. Veel mensen denken dat surfen alleen op tropische locaties kan maar Frankrijk en Portugal hebben in het najaar de beste golven ter wereld. De hoogste golf ooit is dan ook in Portugal gesurft. De beste periode om te gaan is in het najaar maar het is dan nog niet koud. Sterker nog het zeewater is heerlijk warm aangezien dit water de gehele zomer is opgewarmd.

Wanneer je gaat surfen heb je natuurlijk een surfboard nodig. De eerste paar jaren dat je surft zul je er waarschijnlijk goed aan doen om gewoon een surfboard te huren wanneer je op surfvakantie bent. Maar uiteindelijk zul je waarschijnlijk beter worden door een eigen board te kopen.

Veilig vervoeren

Hetzelfde geld voor de locaties waar je wilt gaan surfen. Uiteindelijk wordt het toch aantrekkelijk om te willen surfen in locaties zoals Hawaï of Bali of Australië. Wanneer je een eigen surfboard hebt en naar deze locaties wilt gaan is het logischerwijs wel belangrijk dat je weet hoe je dit surfboard daar veilig heen kunt vervoeren in het vliegtuig. Bij de meeste maatschappijen is het zo dat je een surfboard als bagage kunt aangeven. Maar een surfboard raakt makkelijk beschadigd. Daarom is het aan te raden om een dergelijk surfboard in te pakken in bubbeltjesplastic en een deken om op deze manier te voorkomen dat het surfboard beschadigd raakt. Ik ben zelf meerdere keren op surfvakantie naar Bali geweest en ik kan zeggen dat he teen paar van de beste vakanties van mijn leven waren.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten