De meest populaire raamdecoratie trends

0
343

We zijn allemaal dol op het herinrichten van onze woning. De muur een nieuw likje verf geven, of nieuwe meubels: we draaien er onze hand niet voor om. Maar bij de raamdecoratie ligt dat toch iets anders. Veel mensen vinden het kopen van gordijnen een behoorlijke ingewikkelde klus. Want waar koop je de mooiste jaloezieën op maat goedkoop én van goede kwaliteit? Er is tegenwoordig zoveel keuze, en we weten allemaal dat gordijnen lang meegaan. Het is dus van groot belang dat je een goede keuze maakt. Om je een klein beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder de drie populairste soorten raamdecoratie op een rijtje gezet. Zodat je snel en gemakkelijk de beste keuze zult kunnen vinden. Het enige wat je nog moet bepalen is de kleur!

Jaloezieën

De jaloezieën zijn weer helemaal terug van weggeweest! En verkrijgbaar in hippe, nieuwe materialen en moderne kleuren. Natuurlijk niet voor niets. Jaloezieën zijn namelijk de perfecte keuze wanneer je graag controle wilt behouden over hoeveel licht de kamer binnenkomt. Je kunt de jaloezieën immers gemakkelijk open of dicht draaien. Daarnaast is deze vorm van raamdecoratie ook één van de mooiste en meest decoratieve. Want waar je vroeger geen keuze had, en noodgedwongen genoegen moest nemen met de aluminium jaloezieën, hebben de woonwinkels tegenwoordig grote collecties. Overigens zijn de houten jaloezieën zwart nog altijd het meest populair. En niet voor niets. De donkere kleur zorgt namelijk voor meer sfeer en warmte in huis.

Verduisterende gordijnen

Deze gordijnen zijn al zeer lang een geliefde raamdecoratie, vooral in woon- en slaapkamers. Verduisterende gordijnen zijn namelijk niet alleen heerlijk zacht, maar ook gemaakt van een hoge kwaliteit stof. Dit betekent dat je er lang van zult kunnen genieten. Vroeger werden verduisterende gordijnen voornamelijk gebruikt in slaapkamers, maar door hun warme sfeer komen we ze nu ook steeds vaker tegen in de woonkamer. Deze gordijnen zijn prachtig wanneer je ze laat doorlopen tot de vloer. Verduisterende gordijnen op maat laten maken is dan ook een zeer populaire keuze. Overigens kunt je niet alleen de lengte helemaal naar jouw wensen aanpassen. Verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en designs, zodat je altijd een gordijn vindt dat perfect in jouw interieur zal passen.

Vouwgordijnen

Nét als de jaloezieën, zijn ook de vouwgordijnen in de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. En dat is zonder meer te danken aan het gemak dat dit gordijn met zich meebrengt. Vouwgordijnen zijn namelijk niet alleen zeer makkelijk te gebruiken, maar ook gemakkelijk uit te wassen. Handig voor bijvoorbeeld gezinnen met jonge kinderen. Met deze gordijnen kun je nauwkeurig kiezen hoeveel zonlicht je binnenlaat. Dit maakt een vouwgordijn zeer geliefd voor keukens. Daarnaast passen vouwgordijnen in vrijwel ieder interieur, door de prachtige neutrale kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat een vouwgordijn nooit aandacht weg zal nemen van het prachtige uitzicht.