GezondheidEen segmentale meting weegschaal

Een segmentale meting weegschaal

Een segmentale meting weegschaal, wat is dit precies? Met een segmentale meting weegschaal kun je per lichaamsdeel je vet- en spiermassa, maar ook je spierkwaliteit meten. Op die manier krijg je waardevolle inzichten om hier je voeding en je trainingsschema op aan te passen. De metingen zijn zeer nauwkeurig, omdat ze gebaseerd zijn op de bewezen bio-elektrische impedantie technologie (BIA). Met een segmentale meting weegschaal kun je gemakkelijk je doel behalen, want het zorgt ook nog eens voor meer motivatie. Maar wat is dan precies een segmentale meting?

Een segmentale meting

Een segmentale meting is een meting waaruit je kunt aflezen over je lichaamssamenstelling per lichaamsdeel. De punten die je kunt lezen uit zo’n analyse, zijn je vet, spier, eiwitten, lichaamswater en mineralen. Je weet na deze analyse dus precies de verhoudingen tussen deze punten, waardoor je een plan voor jezelf kunt opstellen. Het kan zijn dat je graag wil afvallen, dan heb je veel aan zo’n analyse. Je kunt betere doelen stellen en als je ziet dat er verbetering in de analyse zit, raak je ook weer gemotiveerd. Veel professionals maken gebruik van een segmentale meting weegschaal, en jij kunt er gewoon thuis gebruik van maken. Wat ook handig is voor thuis, is een slimme weegschaal. Wat is dit precies?

Slimme weegschaal voor thuis

Een slimme weegschaal is handig voor thuisgebruik, zeker als je gezonder, fitter of slanker wilt worden. Met een slimme weegschaal kun je namelijk informatie ophalen die jou meer vertellen over je gezondheid. Hier kun je vervolgens op inspelen door je eetschema aan te passen of je sportschema. En het handige van een slimme weegschaal is, dat de informatie wordt verzonden naar een app op je smartphone. Hierdoor heb je de informatie over je gezondheid altijd bij de hand. Hoe werkt dit precies?

De app voor een slimme weegschaal

De informatie die de slimme weegschaal analyseert, wordt verzonden naar de app die bij de weegschaal hoort. Die app kun je gemakkelijk downloaden op je smartphone, zodat je altijd en overal toegang hebt tot deze gegevens. Op deze manier kun je gemakkelijk inspelen op de informatie dat uit de meting is gekomen. Ben je even je gewicht vergeten van de laatste meting? Dan kun je dit gemakkelijk weer opzoeken. Toch liever een slimme weegschaal zonder app? Dit is vaak ook mogelijk in een desbetreffende webshop. Neem contact op met een webshop die deze weegschalen verkoopt om de beste weegschaal voor jou aan te schaffen!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten