WonenDe beste vloerisolatie voor een warm huis

De beste vloerisolatie voor een warm huis

De koude wintermaanden komen er weer aan en dan is er niets lekkerder dan in een warm huis thuiskomen. Je huis verwarmen kan op vele manieren. Sommige mensen nemen een houtkachel terwijl anderen gewoon de cv aandraaien. De effectiefste en voor jou ook goedkoopste manier van verwarmen is echter om je huis goed te laten isoleren. Het is even een investering om te laten doen, maar je hebt er daarna altijd plezier van en vooral een lekker warm huis. Begin bijvoorbeeld bij vloerisolatie zodat de kou niet meer vanuit de grond omhoog komt en pak vervolgens de rest van het huis aan met spouwmuurisolatie. Een klus waar je blij van wordt als het gedaan is!

Vloerisolatie

We beginnen onderaan het huis, oftewel met de vloerisolatie. In veel huizen voor 1982 zit nog geen vloerisolatie. Bij huizen die gebouwd zijn na het jaar 1982 is de vloer meestal wel geïsoleerd. Dat komt doordat de regels van de bouw dat jaar aangepast zijn en vloerisolatie er vanaf toen bijna altijd standaard bijzat. Vloerisolatie wordt binnen een dag geïnstalleerd door de monteurs. Ze gaan in de kruipruimte van het huis onder de vloer en beginnen daar met isoleren. Het materiaal wordt tegen de onderkant van de vloer aangelegd. Meestal is het isolatieschuim gemaakt van Jetspray of Elastospray. Een goede vloerisolatie laat je huis wel met 4 graden warmer aanvoelen. Nooit meer last van koude voeten dus!

Spouwmuurisolatie

Dan is er ook nog spouwmuurisolatie. Dit is ook een erg effectieve manier om je huis te laten isoleren. Een spouw is een stukje ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van je huis. Een spouwmuur werd er in het jaar 1960 voor het eerst bijgebouwd. Het jaar 1959 was namelijk erg nat waardoor mensen veel last hadden van vocht in het huis. Veel huizen hebben deze spouw nog steeds en nu kan je deze laten isoleren voor meer warmte in het huis.

Kan jouw spouwmuur geïsoleerd worden?

Als je wil weten of je een spouwmuur hebt die geïsoleerd kan worden, heb je een paar mogelijkheden om te checken of dit kan. Allereerst, heb je een nieuwbouwhuis dan bestaat er een grote kans dat jouw spouwmuur al geïsoleerd is. Heb je überhaupt een spouw? Om dat zeker te weten kan je gemakkelijk even bij de deuropening de muur opmeten. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan heb je een spouwmuur. Twijfel je nog een beetje? Dan kan je het raadsel oplossen door met een boor een gaatje in de muur te boren. Schiet de boor door je muur heen? Dan heb je een spouw. De spouw moet in ieder geval vijf centimeter breed zijn om hem te isoleren.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten