WonenDe beste tuiniertips voor mensen met een balkon.

De beste tuiniertips voor mensen met een balkon.

 

Tuinieren is echt niet iets wat alleen is weggelegd voor mensen met een tuin. Ook met een klein balkonnetje kan je prima meedoen. Ben jij nou opzoek naar tips om jouw balkon op te fleuren dan heb ik hier de allerbeste balkontuiniertips verzameld zodat jij deze zomer een royaal terras hebt binnen een aantal vierkante meters. Werken in de tuin, maar dan op het balkon!

 

Vloer veranderen

Wil je een met relatief kleine moeite een grote verandering brengen aan de sfeer van je balkon? Kijk dan naar het leggen van een andere ‘vloer’. De meeste vloeren bij balkons zijn geen fraai gezicht, zeker als het gebouwen zijn die met een haast uit de grond zijn gestampt. Verander daarom je vloer. Van grasmatten tot en met gratis pallets. Het is erg makkelijk en betaalbaar om de bodem van je balkon te veranderen. Hiermee kan je de gedateerdheid die veel flats hebben opgelopen bevechten.

 

Hangplanten en lichten

Wanneer je de inrichting van je balkon drastisch wil veranderen ben je er nog niet met slechts een andere vloer. Een alternatieve manier om je balkon meer op te pimpen is het gebruik van hangplanten en lichten. Deze hangplanten kun je in alle kleuren en maten kopen. Ga je voor een hangplant in een mandje of kies je voor het populaire klimop? Zeker in combinatie met decoratielichtjes van de action creëer je op jouw balkon de echte ‘terras feeling’.

 

Let wel op wanneer je klimop installeert dat je dit op de goede plek doet met genoege ruimte tussen de plant en de muur. Zodra klimop door de wanden groeit kunnen er grote lekkages binnen je woning onstaan.

 

Moestuinbak

Ook voor mensen met een balkon is een moestuin mogelijk. Tegenwoordig worden moestuinen in allerlei vormen aangeboden. Van kleine supermarktactie kastjes tot en met grote glazen kasten voor particulieren in de tuin. Voor het balkon heb je speciale moestuinbakken die op hogere poten staan. Ze kunnen echter ook verkregen worden in de vorm van muurbakken en mini biodiverse vazen. Deze bakken zijn meestal één meter lang en 20 cm breedte. Deze bakken ondersteunen erg goed bij de groei van natuurlijke planten. Veel mensen gebruiken moestuinbakken om hun eigen verse groentes te kweken. Een echte aanrader dus!

 

Ben je nou opzoek naar tips over kindvriendelijke tuinen? Dan hebben we voor jou ‘een tip van mama ‘ . Kijk gerust!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten