AlgemeenWaarop letten bij een container huren?

Waarop letten bij een container huren?

Ik ben onlangs wezen verbouwen in mijn huis. En dat was niet zomaar een verbouwing, nee, dat was een grote renovatie. Vloeren eruit, tegels van de badkamerwanden af, keuken eruit en zelfs een aantal muurtjes zijn verdwenen. Je kan je misschien wel voorstellen dat ik de troep die hiervan af kwam niet in een vuilniszak kwijt kon. Ik moest dan ook een container huren. Zo eentje die buiten op de stoep of parkeerplaats mogen staan. Ik moest wel letten op een aantal punten, voor ik de container ging huren. Hieronder heb ik ze voor jou samengevat, zodat het huren van een container jou gemakkelijker af kan gaan!

Grootte

Dit is een vrij logische en overduidelijk punt waar je over zal moeten nadenken. Hoe groot gaat jouw verbouwing? Containers komen doorgaans in maten van 3 m3 tot 10m3. Even voor jouw verbeelding: voor een middelgrote verbouwing zit je al gauw op 6m3. Ik heb zelf een container van 10m3 gehuurd en die afgesloten kon worden. De keuze tussen een open container of een dichte container is ook iets om zeker over na te denken. Zoals ik al zei was mijn verbouwing meer een renovatie en die duurde een aantal weken. Omdat ik de buurt niet te veel tot last wilde zijn en bovendien het vies vond als de boel zou worden overspoeld met regenwater, heb ik gekozen voor een dichte container. De containers tot 10m3 passen allemaal op een parkeerplaats, dat is misschien wel handig om te weten!

Vergunning

Ik woon in hartje Amsterdam dus is het vrijwel onmogelijk om te verhuizen, even te laden en lossen of in dit geval een container zomaar te plaatsen op de stoep. Ik woon dan ook wel echt in de Pijp, dus daar valt het te verwachten. Maar een gemeente zoals de Aker of Nieuw Sloten kent dezelfde regels. Voorkom onaangename verassingen en check altijd even bij jouw gemeente en stadsdeel hoe het werkt met de aanvraag van een vergunning. Bij sommige  stadsdelen zal dit iets langer duren dan bij anderen.

Soorten afval

Een ander punt waarover je na moet denken is wat voor soort afval jij in de container zal “dumpen”. Ik had een volledige renovatie op de planning staan, dus ben ik voor een bouw- en sloopcontainer gegaan. Ga je echter je tuin onder handen nemen, dan zou ik een groen- en afval container adviseren. Ga je alleen (of voornamelijk) de meubels uit huis plaatsen, ga dan voor de grofvuil container.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten