Vrije TijdZelf stoffen kopen is leuk, maar wat maak je ervan?

Zelf stoffen kopen is leuk, maar wat maak je ervan?

Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om met de naaimachine aan de slag te gaan? Er zijn genoeg patronen die echt makkelijk te maken zijn, zoals kussensloopjes, simpele tassen en tafelkleden. Je kunt als je die wilt maken zelf stoffen kopen in een stoffenwinkel, en ze vervolgens met de naaimachine in elkaar zetten. Op die manier kun je accessoires en decoratie voor je huis maken dat stukken origineler is dan wat je in de winkel kunt kopen. Als jij maar niet de juiste kussensloopjes kunt vinden omdat je een specifieke stof in gedachten hebt, maar ze verkopen deze stof wel in een stoffenwinkel, dan is de keuze natuurlijk makkelijk gemaakt.

Wat verkopen ze allemaal in een stoffenwinkel?

Je zult merken dat ze in zo’n winkel waar je stoffen kopen kunt ook terecht kunt voor allerlei fournituren. Dit zijn de dingen die je nodig hebt om te kunnen naaien, denk maar eens aan garen, band en kant, naalden en accessoires voor je naaimachine. Zonder fournituren kun je eigenlijk helemaal niets, dus kun je het beste een stoffenwinkel zoeken die ook een groot assortiment fournituren aanbiedt. Stoffen kopen zonder de juiste kleur garen, daar schiet je immers weinig mee op.

Leren naaien met de naaimachine

Als je een van die simpele dingen wilt gaan naaien die ik hierboven beschreven heb kun je het beste een rechttoe rechtaan stiksel pakken. Je kunt zelf instellen hoe breed je het stiksel wilt, oftewel hoeveel ruimte er tussen de gaatjes zit die de naald in de stof maakt. Voor een tafelkleed vouw je de stof twee keer om, waarna je een of twee stiksels langs de rand zet. Dit is natuurlijk een van de makkelijkste dingen om te maken. Een kussensloop of shopper is wat moeilijker te maken, maar dit heeft eigenlijk niks met je naaimachine te maken, enkel met het patroon. Het stikken zelf is namelijk heel erg makkelijk, dus zodra jij begrijpt hoe zo’n item in elkaar zit kun je het maken. Zijn deze relatief simpele items goed gelukt? Dan kun je gaan nadenken over het maken van kleding, hoewel veel mensen de naaimachine enkel hebben voor simpele klusjes.

Stoffen kopen om zelf kleding te maken

Houd je wel van een uitdaging? Ga dan eens proberen om je eigen kleding te maken. Je kunt ontzettend veel verschillende stoffen kopen in een stoffenwinkel, bijvoorbeeld katoen, linnen, poplin, jersey, etc. Welke stof geschikt is voor jouw project kunnen ze je in zo’n winkel vertellen. Bedenk je wel dat stretchstof wat lastiger te naaien is dan een normale stof. Je moet daar namelijk een speciale manier van stikken voor gebruiken, zodat de stretch behouden blijft en het comfortabel draagt. Ook dat kunnen ze je in zo’n stoffenwinkel vertellen, maar online vind je ook tal van tutorials die je kunnen helpen bij het leren naaien. Met een beetje doorzettingsvermogen maak jij binnen de kortste keren de mooiste, originele kledingstukken.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten