AlgemeenNooit meer met een verkreukeld overhemd de deur uit!

Nooit meer met een verkreukeld overhemd de deur uit!

Het overhemd, de meeste mannen hebben er een echte haat-liefdeverhouding mee. Enerzijds is het overhemd een zeer gewild kledingstuk. Het staat netjes, zakelijk en kan zowel in het werk als in de vrije tijd gedragen worden. Ook voor speciale gelegenheden zoals feestdagen of andere bijzondere bijeenkomsten is een overhemd zeer geschikt. Toch vinden mannen het soms lastig om het juiste model uit te kiezen en hebben ze al geheel passend overhemd gevonden? Dan is er ook nog eens die eeuwige strijd met de kreukels. Gelukkig ga jij vanaf vandaag ook met een keurig strak gestreken overhemd de deur uit met de volgende tips.

Investeer in een goed overhemd

Overhemden voor mannen komen in verschillende vormen, maten en materialen. Zo is het ene materiaal veel fijner te strijken dan het andere materiaal. Wist je trouwens dat er speciale kreukvrije en strijkvrije overhemden bestaan? Het kreukvrije model moet je wel eerst van te voren een keertje strijken maar blijft naar horen zeggen de hele dag kreukvrij. De strijkvrije overhemden zijn echter het nieuwste van het nieuwste en gaat menig man ontzettend blij maken. Deze overhemden hoef je namelijk helemaal niet te strijken. Je kan hem na de was dus gewoon netjes uithangen en zodra het overhemd droog is, is het klaar voor gebruik. Aan deze overhemden hangt echter wel een klein prijskaartje maar het is het dubbel en dwars waard. Wacht je toch nog liever even met deze investering? Kies dan een overhemd van een mix tussen katoen en polyester. Polyester is namelijk veel minder vatbaar voor kreuken.

De juiste benodigdheden

Heb je toch een overhemd in de kast hangen die je moet strijken? Zorg er dan in ieder geval voor dat je een strijkplank hebt die aan jouw hoogte voldoet en een goed strijkijzer. Deze spullen zorgen er al voor dat het werk veel makkelijker gaat. Ook een strijkijzer met een waterreservoir is zeer aan te raden voor als je overhemd in de tussentijd al is opgedroogd. Strijk namelijk nooit op een droog overhemd. Je krijgt hem dan nooit helemaal goed kreukvrij en het kost je veel meer werk. Strijken op een vochtig overhemd is vele malen makkelijker.

Strijk op de juiste manier

Lees jij dit labeltjes wel eens die in het overhemd zitten? Wist je dat die er niet voor niks zitten? Hierop staat namelijk de gebruiksaanwijzing wat betreft het wassen en strijken van je overhemd. Hier staat dus ook op, op hoeveel graden je het overhemd het beste kan strijken. Volg deze gebruiksaanwijzing dan ook voor het beste resultaat. Daarnaast kan je het overhemd ook het beste binnenstebuiten strijken. Op deze manier krijg je geen smoezelige plekken of andere rare plekken die je er later niet meer uit krijgt. Heb je, je overhemd gestreken? Zorg er dan altijd voor dat je hem netjes ophangt zodat je die in perfecte staat is zodra je hem nodig hebt.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten