watersportplezier met een opblaasbare SUB

watersportplezier met een opblaasbare SUB

Een Opblaasbare SUP is de nieuwe watersport rage in Europa. De naam SUP is de afkorting van Stand Up Paddling. Het peddelsurfen komt voort uit het golfsurfen, in tegenstelling tot het golfsurfen waarbij liggend met de armen gepeddeld wordt doe je dit op een SUP board met een peddel. Suppen kan zowel gedaan worden op golven als op vlak binnenwater. Er zijn ondertussen vele SUP clubs en tochten opgericht voor beginners- en gevorderden. Ook zijn er varianten op het Peddelsurfen bedacht als Yoga Suppen.

Opblaasbare SUP of Hardshell SUP?

Een SUP Board is verkrijgbaar als een ‘hardshell sup’ of een Opblaasbare SUP. Het voordeel van een Opblaasbare SUP is dat deze mee te nemen is een tas. Hierdoor kan zo’n SUP mee op vakantie of in de auto voor een dagtocht. Hardshell Sup boards zijn er van verschillende materialen. Deze boards worden gebruikt door zeer gevorderde en zeer intensieve gebruikers van een board. Het voordeel van zo’n hardshell variant is dat deze robuuster is en bijvoorbeeld sneller is. Wanneer je kiest voor een hardshell is het belangrijk om te weten wat je met de SUP gaat doen. Er zit namelijk veel verschil tussen de eigenschappen van de boards. De meest voorkomende type boards zijn de Allround, Race en Touring.

JOBE Opblaasbare SUP

Het Nederlandse watersportmerk JOBE heeft een ruim assortiment SUP boards waaronder Opblaasbare boards. De Opblaasbare SUP boards zijn ontwikkeld om tegen een stootje te kunnen maar er is ook gedacht om het gewicht van het board minimaal te houden. De verschillende tussen de verschillende modellen zit in het draagvermogen van de SUP. Hoe zwaarder de gebruiker is hoe groter het oppervlakte dient te zijn. Wanneer het board te klein is kost dit veel kracht om te peddelen. JOBE heeft zowel een model voor heren, dames als kinderen.

Opblaasbare SUP Kopen

Bij het kopen van een Opblaasbare SUP is het belangrijk om te letten om een aantal aspecten. Je wil natuurlijk niet dat het board al na een aantal weken lek is. Daarom is een goede kwaliteit PVC één van de belangrijkste punten om op te letten. Het nadeel van zwaarder PVC is dat het board daardoor zwaarder is om mee te nemen. Ook heeft de kwaliteit/dikte een grote invloed op de prijs maar ook zeker op de levensduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.