AlgemeenHeerlijk erop uit in eigen land? Bezoek Zeeland op de fiets!

Heerlijk erop uit in eigen land? Bezoek Zeeland op de fiets!

Op de Kop van Schouwen-Duiveland vind je Burgh-Haamstede, samen met Renesse de populairste badplaatsen op het eiland. Al jaren weten toeristen uit Nederland, België en Duitsland de weg te vinden naar deze kustplaatsen. En niet voor niets, want Burgh-Haamstede heeft toeristen ontzettend veel te bieden. Rust en ruimte, maar ook voor de actieve toerist is hier genoeg te beleven!

Zeeland, dé 5-sterren fietsprovincie!

Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk en de vele Fietscafés langs de routes zijn daarbij doorslaggevend.

Wie veel van Schouwen-Duiveland wil zien pakt de fiets en plant vanuit Burgh-Haamstede de mooiste routes over het eiland. Wie bang is voor een saai een eentonig landschap heeft het mis. Rondom Burgh-Haamstede vind je een heuvelachtig duinlandschap met valleien, duinweiden, bossen en zandverstuiving. Meer dan 90 kilometer fietspaden ligt hier voor je klaar. Samen met de rustige landelijke wegen ben je hier verzekerd van een gevarieerd landschap. De kustroutes brengen je door de fraaiste duinpartijen en karakteristieke en gemoedelijke dorpen.

Een aanrader is de fietstocht door het schilderachtige polder- en duinlandschap van westelijk Schouwen-Duiveland. Deze fietsroute brengt je bijvoorbeeld door het uitgestrekte natuurgebied de Zuidkust van Schouwen, door het grootste bos in Zeeland Boswachterij Westerschouwen, door duingebieden als De Meeuwenduinen en Verklikkerduinen en door het natuurgebied de Vroongronden tussen Renesse en Burgh-Haamstede.

Fietsverhuur Burgh-Haamstede

Heb je geen trek om je eigen fietsen mee te nemen naar Burgh-Haamstede, omdat je bijvoorbeeld geen fietsendrager hebt? Geen probleem. Bij Fietsverhuur Burgh-Haamstede vind je diverse fietsen om voordelig te huren.

Het huren van een elektrische fiets bij Fietsverhuur Burgh-Haamstede heeft meer voordelen. Hoe goed je fiets ook onderhouden is, een lekke band is altijd mogelijk en niet te voorkomen. Krijg je pech of een lekke band, dan is één telefoontje met de fietsverhuur voldoende om een vervangende fiets te krijgen. Zo heb je tijdens je vakantie nergens omkijken naar!

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten