FinancieelZó zit je er lekker bij, komende zomer

Zó zit je er lekker bij, komende zomer

Oké, je moet er dan nu even de handen voor uit de mouwen steken, maar dan heb je ook wat. Want in de zomer wil je natuurlijk gewoon lekker in de tuin, op je eigen terras, kunnen zitten. En dan het liefst met uitzicht op je huis waar de kozijnen en deuren prima in de verf zitten. Daar zul je dan nu alvast mee aan het werk moeten gaan. Door te kiezen voor Sigma s2u Allure Gloss weet je bovendien zeker dat je de komende 10 (!) jaar niet weer de hele boel hoeft te schilderen!

Bestel je verf en andere benodigdheden online

Je ziet het telkens op het nieuws: rijen en rijen mensen en auto’s bij bouwmarkten en tuincentra. Dat is echt nergens voor nodig. Je kunt alle schilderbenodigdheden heel gemakkelijk online bestellen. En bedraagt je bestelling meer dan € 50,00? Dan wordt alles nog – corona-proof – bij je afgeleverd ook!

Maak van je tuin jouw vakantieplek

Want, laten we eerlijk zijn, de kans dat de zomervakantie kan doorgaan zoals je die vorig jaar had gepland, is maar klein. Begin dan dicht bij huis: de kozijnen, deuren en al het andere houtwerk kunnen waarschijnlijk wel een likje verf gebruiken. Door alle onderdelen eerst goed na te lopen op rotte stukken en deze eerst te vervangen, heb je een groot deel van het werk al gedaan. Het schuren van de te schilderen oppervlakken is ook belangrijk, evenals het vetvrij maken. Trek hier rustig een compleet weekend voor uit, het is altijd meer werk dan je denkt.

Ben je klaar met schuren en ontvetten? Dan kan het leuke werk beginnen: het schilderen. Je ziet al snel resultaat en door de gemakkelijk te verwerken verf heb je aan één rondje schilderen vaak genoeg.

Pak ook de rest van je tuin aan

Als je dan toch lekker aan het schilderen bent, dan is het misschien geen overbodige luxe om je schutting, schuur en blokhut eens onder handen te nemen. Dit kun je doen met een beits met of zonder een kleurtje. Ook hier geldt dat het belangrijk is om alle te schilderen/beitsen oppervlakken eerst even na te lopen op rotte stukken hout.

En dan de aankleding

Als al het schilderwerk erop zit, dan ben je alweer even verder. Alhoewel het ook best snel kan gaan als het weer mooi blijft en de thuisquarantaine voortduurt. Het is, na het schilderwerk, tijd om echt iets aan je tuin te gaan doen. Trek dode planten eruit, maai het gras en zet mooie planten in bakken op je tuintafel en in borders langs je terras. Misschien is dit ook het jaar om een groot zwembad of misschien wel een trampoline in de tuin te zetten. Zo heb je straks je eigen vakantiepark, maar dan gewoon in de tuin.

De zomer kan bijna beginnen. Welke klus moet jij nog doen?

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten