AlgemeenTheorie examen oefenen

Theorie examen oefenen

Als jij graag je theorie examen wil behalen, is het eerst belangrijk om goed te weten hoe het examen in elkaar steekt. Zo kan je jezelf goed voorbereiden op het soort vragen dat je gaat krijgen. Als eerste krijg je het onderdeel gevaarherkenning. Dit onderdeel bestaat uit 25 vragen, waarbij je een situatie te zien krijgt waarbij het lijkt alsof je in de auto zit. Je kan er in deze situaties voor kiezen of je zou remmen, je gas los zou laten of niets zou doen. Net alsof je echt in de auto zit dus. Van deze 25 vragen mag je er 12 fout hebben. Vervolgens krijg je het onderdeel kennis. Dit bestaat uit 12 vragen met praktische kennis over bijvoorbeeld verkeersborden of de lampjes op het dashboard. Van de kennis vragen mag je er slechts 2 fout maken. Dit betekent dat je dit heel goed moet leren. Als laatste krijg je het onderdeel inzicht, dat bestaat uit 28 vragen. Hierin wordt bijvoorbeeld gevraagd naar voorrangssituaties. Van deze 28 vragen mag je er slechts 3 fout hebben. Dit betekent dus ook dat je heel erg goed moet oefenen.

Theorie examen oefenen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het erg belangrijk om je theorie examen oefenen op een goede manier te doen. Omdat je maar zo weinig vragen fout mag hebben in de laatste twee onderdelen, moet je heel erg goed voorbereid zijn. Om dit te kunnen doen, moet je heel veel oefenen. Vaak is het als eerste handig om een theorie boek aan te schaffen. In dit boek staat alle theorie die je moet weten. Vaak staan hier ook kleine oefeningetjes in na elk hoofdstuk waarmee je kunt kijken of je de theorie goed onder de knie hebt. Sommige dingen uit de theorie moet je gewoon een keer gezien hebben, terwijl je andere dingen, zoals bijvoorbeeld verkeersborden, wel echt uit je hoofd moet weten. Daarom is het handig om bladwijzers te doen in de bladzijdes met hele belangrijke informatie erop, zodat je dit ook vaker nog kunt teruglezen.

Heel veel oefenen

Nadat je het gehele boek doorgelezen en geleerd hebt, is het tijd om te gaan oefenen met de kennis die je hebt opgedaan. Hiervoor is het handig om zo veel mogelijk theorie examens te gaan maken. Tijdens het maken van de vragen leer je ongemerkt heel veel, omdat je als je het fout doet, de goede antwoorden gewoon te zien krijgt. Daardoor leer je van je fouten, en krijg je ook meer inzicht in hoe de vragen gesteld worden. Na heel vaak oefenen zul je zien dat het elke keer beter gaat. Vooral voor het eerste deel van het theorie examen is oefenen belangrijk, omdat je dit niet goed kunt leren in het boek. Maar, ook voor de andere onderdelen is oefenen essentieel. Zo kan jij je theorie examen in een keer halen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten