AlgemeenMeer gezelligheid in de tuin creëren

Meer gezelligheid in de tuin creëren

De zomer komt er weer aan! Dat betekent dat je jezelf weer kunt gaan voorbereiden op het nieuwe buitenseizoen. Het wordt mooier weer, en dus wil je lekker buiten kunnen zitten om te genieten van het zonnetje. Maar hoe zorg je er na de winter voor dat jouw tuin weer een beetje gezellig wordt? In dit blog heb ik een paar tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Richt de tuin anders in dan voorgaande jaren

Vaak ben ik vroeg in de lente al bezig met het plannen en herinrichten van mijn tuin. Na zo’n koude periode kan ik alleen maar denken aan het nieuwe buitenseizoen. Om voor wat afwisseling te zorgen in mijn tuin, gebruik ik verschillende meubelstukken.

Zo heb ik afgelopen week mijn mooie schommelstoel weer uit de stalling gehaald, samen met andere zitmeubels. Wat mij opviel was dat ik dit jaar meer behoefte voelde om ook een goede tafel te hebben voor buiten. Een picknicktafel bestellen leek mij een goede optie omdat je deze vaak gemakkelijk kunt opbergen aan het einde van het seizoen. Nu heb ik behalve mijn mooie zithoek dus ook een plek waar je echt gezellig buiten kan eten!

Tip 2: Zorg voor beschutting

Hoe lekker is het als je ergens volledig in de luwte kunt zitten tijdens de nog wat koelere lentedagen? En zeker als je in de kuststreek woont kan het fijn zijn dat je een plek hebt in jouw tuin die volledig beschut is tegen de wind.

Je kunt op verschillende manieren zorgen voor beschutting. Mijn favoriete manier is om gebruik te maken van begroeiing. Denk hier bijvoorbeeld aan een haag van bamboe die een deel van jouw tuin afsluit van de rest van de tuin. Zo zorg je ervoor dat er een heel eigen stukje ontstaat waar jij jezelf lekker in kunt terugtrekken.

Maar de wind is niet het enige waartegen jij jezelf moet beschermen in jouw tuin. Ook de zon is een belangrijke factor. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden om de zon te vermijden, maar te makkelijkste is toch wel om een parasol neer te zetten. Parasols zijn er in allerlei verschillende kleuren en maten, let daarom bij een parasol kopen altijd op het interieur van jouw tuin. Zo zorg jij ook hier voor gezelligheid!

Tip 3: Gebruik kleur in jouw tuin

Nu zijn er verschillende manieren waarop jij kleur in jouw tuin kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde kussens op de lounge set, of plant eens een keer een mooie hortensia struik met roze of blauwe bloemen.

Het voordeel van zo’n stuik is dat ze het hele jaar door groeien en niet al te veel zorg nodig hebben. Af en toe een beetje snoeien, en je bent er al! Het is ook nog eens goed voor de bijtjes als je meer bloemen plant in jouw tuin. Een win-win situatie dus!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten