WonenWelke vloer past in jouw huis? Pvc vloer of marmoleum?

Welke vloer past in jouw huis? Pvc vloer of marmoleum?

De keuze van de vloer in jouw huis bepaalt ook de keuze van andere meubels en decoratie-items. Goed dus om hier even goed in te verdiepen. Populaire keuzes voor vloeren zijn de pvc vloer en marmoleum. Hoe maak je nu de juiste keuze? Deze blog helpt je een handje op weg. Lees hieronder verder!

PVC vloeren zijn geschikt voor veel doeleinden

Wist je dat PVC vloeren eigenlijk bij toeval zijn ontdekt? Ze bestaan dan ook al een tijdje en staan bekend om de flexibele structuur. Dit is dan ook de reden dat ze zo geschikt zijn als vloer. Het is dan ook een erg bekende naam waarvan iedereen vast al wel eens heeft gehoord. Met de jaren is pvc steeds verder doorontwikkeld en heeft het een aantal upgrades ondergaan. Door een pvc vloer te kiezen, kies je dus een degelijke vloer die onderhoudsvriendelijk is. Verder hoor je ook nauwelijks dat je over de vloer heen loopt. Dat is ook wel prettig voor de akoestiek in je huis. Als je er van houdt om een warme sfeer in huis te creëren maar niet voor een houten vloer wilt gaan, kom je ook al snel uit bij pvc. Het heeft namelijk wel de uitstraling van hout maar zo’n vloer neem je niet snel als je jonge kinderen hebt. Pvc is dan de ultieme oplossing. Bovendien gaat het ook nog eens jaren mee. Als je overtuigd bent van de voordelen van pvc leg je het ook in de slaapkamer neer. Van koude voeten heb je namelijk geen last met een pvc vloer. Mocht je toch wat extra warmte willen hebben in huis, is het aanleggen van een vloerverwarming geen probleem.

Een duurzame vloer van marmoleum

Een pvc vloer is gemaakt van kunststof dus als je liever een natuurlijk product gebruikt voor de vloer, kun je misschien eens naar marmoleum kijken. Dit maakt marmoleum ook zo speciaal want het heeft een echt milieuvriendelijk karakter. Door een marmoleumvloer te kopen draag je bij aan de verlaging van je ecologische voetafdruk. Wist je dat marmoleum de eerste CO2 neutrale vloer ter wereld is? Dit komt dus omdat de grondstoffen waar marmoleum van is gemaakt haast alleen maar van natuurlijke afkomst zijn. Dus als je veel waarde hecht aan duurzaamheid is marmoleum een topper. Verder kun je deze vloer gemakkelijk schoonmaken. Even met een vochtig doekje er over heen en je hebt er geen omkijken meer naar. Ook zorgt marmoleum ervoor dat de groei van bacteriën wordt geremd. Daardoor is dit type vloer heel geschikt als je een allergie hebt. Bij de keuze van een vloer is het dus niet alleen van belang om naar je stijl te kijken maar ook naar andere factoren die voor jou belangrijk zijn. Alleen op die manier kun je een gegronde keuze maken.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten