WonenEen goede buitenspot verlicht je tuin en biedt meer veiligheid

Een goede buitenspot verlicht je tuin en biedt meer veiligheid

Vrijstaand wonen is de droom van veel mensen. Ze willen graag meer ruimte om het huis. Een tuin en een oprijpad naar de garage. In de avond is het echter vaak wel érg donker en dat is dan weer niet zo prettig. Een buitenspot, goed geplaatst, kan veel licht geven. Door het plaatsen van een buitenspot op sensor word je altijd gewaarschuwd als er iemand zomaar je erf op komt. Maar deze springt ook aan als je zelf het erf op rijdt of loopt. Zo zorg je ook voor meer veiligheid voor jezelf. Je kunt een buitenspot, al dan niet op sensor, goed combineren met grondspots tuin. Deze kun je langs je pad plaatsen om zo je pad goed te verlichten.

Een buitenspot voorkomt ongenode gasten op je erf

Je wilt altijd voorkomen dat het inbrekersgilde jouw huis als doelwit kiest. Daarom heb je gecertificeerde sloten en een goed hek dat wordt afgesloten. Maar je kunt nog meer doen. Door een buitenspot te plaatsen die een flink licht verspreidt zullen ongenode gasten zich wel twee keer bedenken voor ze bij jou op het erf komen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de elektriciteitsrekening, de buitenspots zijn allemaal op LED en zullen daardoor maar weinig stroom verbruiken.

Meer sfeer met tuinverlichting

Tuinverlichting kan op veel verschillende manieren worden toegepast. Je kunt kiezen voor grondspots die mooie struiken en bomen van onderaf verlichten, maar je kunt deze, zoals gezegd, ook langs een tuinpad plaatsen. Wil je meer opzichtige tuinverlichting? Dan kies je er, natuurlijk, voor om lantaarns te plaatsen. Je kunt lantaarns vinden in verschillende modellen. Van zeer klassiek tot hypermodern. Het is maar net wat jij mooi vindt. En vergeet niet om een goede muurlamp te plaatsen bij de voor- en achterdeur. Ook aan deze lamp kan een sensor worden verbonden. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om 's avonds je sleutel in het sleutelgat te doen en om te zien wie er voor de deur staat.

Energiezuinige tuinverlichting is helemaal van nu

Zo goed als alle tuinverlichting van nu is LED verlichting. LED verlichting kent veel voordelen. Zo wordt het niet warm en dat bespaart veel energie. Ook heeft LED tuinverlichting veel branduren, je hoeft je geen zorgen te maken over het telkens weer vervangen van de lampjes. Je kunt LED tuinverlichting aanschaffen in verschillende kleuren. Kies gekleurde lampjes voor in de veranda of voor tussen de bomen en kies warm wit voor de rest van je tuin.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten