Een vlonder bouwen met een kamersteiger

0
406

Leuk dat je mijn blog weer leest! Vandaag ga ik jullie vertellen over die ene keer dat ik mijn kamer ging verbouwen. Op gegeven moment moest ik ook de hoogte in en hier heb ik toen een steiger voor moeten huren. Hoe dat in zijn werk is gegaan en alles wat erbij kwam kijken lees je hier in dit blog!

Mijn nieuwe kamer

Een paar jaar terug, toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, wilde ik graag een mooie hoge ruimte hebben. Nadat ik die eindelijk had gevonden was ik het ineens helemaal niet meer eens met de manier waarop alles was ingericht.

Ik besloot om contact op te nemen met mijn huurbaas en te vragen of het akkoord was dat ik een vlonder zou plaatsen. Hier kon ik dan mijn bed op maken en de ruimte daar onder een stuk beter benutten. Na een tijd lang te hebben onderhandeld ging hij dan eindelijk over stag. Het verbouwen van mijn kamer kon beginnen!

Een vlonder bouwen, wat heb je nodig?

Het eerste wat ik deed op het moment dat de vlonder akkoord was gegeven, was mijn vader bellen. Hij was namelijk degene die het idee in mijn hoofd had geplant. Nu mocht hij me komen helpen ook!

We maakten een afspraak om er dezelfde dag nog mee te beginnen, daar ik vakantie  had opgenomen en mijn vader flexibel kon inroosteren. Als eerste moesten we de bouwmarkt bezoeken. Hier werd ons geadviseerd om veel te veel spullen te kopen, maar het meest belangrijke bleek een steiger te zijn.

Na even gezocht te hebben op het internet kwamen we uit bij Steigerverkoop. Ze hebben echt een enorm assortiment aan allerlei soorten steigers, ladders en andere benodigdheden om in de hoogte te gaan werken. Ook het advies wat ze geven is erg goed. Ons werd geadviseerd om een kamersteiger te kopen van 135 cm. Dit zou mijn vader en mij genoeg in de hoogte brengen om de vlonder op te kunnen maken.

Vervolgens moesten we de steiger ophalen. Dit bleek nog een hele klus! Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een steigeraanhanger te kopen. Hier konden we de steiger zonder enige moeite op plaatsen en vervoeren. Erg handig dus!

Hard work pays off

In totaal heeft het bouwen van de vlonder in mijn kamer twee weken in beslag genomen. Dit was de moeite echt wel meer dan waard. Nu kan ik heerlijk genieten van alle ruimte op de vloer en heb ik een gezellig en cozy bed waarop ik naar beneden kan kijken. Het bouwen van een vlonder is echt een enorme aanrader!