AlgemeenHoe ik zelf mijn kerstkaart heb gemaakt

Hoe ik zelf mijn kerstkaart heb gemaakt

Het is misschien wat ouderwets, maar ik vind het nog steeds heel gezellig om kerstkaarten te versturen en te ontvangen. Dit jaar vond ik het lastig om leuke kerstkaarten te vinden in de winkel. Ik vond ze allemaal nogal cheezy en glitterig. Geen van de kaarten die ik in de winkel tegenkwam vond ik passen bij de warme sfeer van kerst. En omdat de kaarten totaal niet mijn smaak waren, vond ik ze ook te onpersoonlijk om te versturen. Daarom heb ik ervoor gekozen om zelf mijn kerstkaarten te maken.

Ik heb ervoor gekozen om een eigen persoonlijke foto te gebruiken voor mijn kerstkaart. Tijdens de eerste kerstborrel heb ik samen met mijn partner een foto gemaakt en deze hebben wij als kerstkaart gebruikt. Dit vereiste wel wat voorbereiding. Omdat je de foto naar al je vrienden en familie stuurt, wil je wel dat dit een mooie foto is. Wij hebben daarom onze eigen camera meegenomen, in plaats van een telefoon te gebruiken. Naar deze kerstborrel ging daarom onze volledige cameratas, inclusief lenzen, een extra geheugenkaart en flitser mee. Tip: zorg ervoor dat je deze foto thuis bij de kerstboom maakt, of ergens waar je niet gek aangekeken wordt vanwege je toewijding aan de kerstkaart.

Uiteindelijk is het gelukt om een foto te maken van onszelf bij de prachtige kerstboom op de kerstborrel. De foto die je bovenaan dit artikel ziet is uiteraard niet van onszelf, je kent de familie Cas inmiddels. Omdat ik de kaarten nog moet versturen wilde ik niet dat onze familie en vrienden deze al op mijn blog zouden kunnen zien (“Hallo tante Jannie!”). De volgende dag nadat we de foto hadden gemaakt heb ik deze zelf bewerkt. We wilden immers wel de meest mooie versie van ons kerstportret gebruiken. Ik heb verder weinig toeters en bellen toegevoegd aan de kaart, ik wilde deze immers persoonlijk maar basic houden.

Aan de binnenkant van de kaart heb ik een mooie tekst geschreven. Omdat de kaarten in veelvoud worden gedrukt kan dit niet een gepersonaliseerd verhaal per familielid zijn. Daarom heb ik een tekst geschreven die past bij mij. Wanneer de kaarten binnenkomen zal ik hier en daar met pen nog iets persoonlijks toevoegen. Dat vind ik toch leuker dan een volledig digitaal gemaakte kaart.

Ik moet toegeven, de kaarten die wij dit jaar gaan versturen hebben behoorlijk wat werk gekost. Het is veel eenvoudiger om wat kaarten in de winkel te kopen. Maar ik ben enorm blij met het resultaat en zeer benieuwd wat mijn familie en vrienden hiervan zullen vinden.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten