AlgemeenOok de tuin cozy gemaakt voor de winter

Ook de tuin cozy gemaakt voor de winter

Nu de temperaturen echt beginnen te dalen, is het tijd om het huis lekker cozy en gezellig te maken. Door middel van kerstversieringen maak je de woonkamer gelijk een stuk knusser. Persoonlijk ben ik gek op deze tijd van het jaar. Ik vind het heerlijk om met een kopje thee of warme chocomel bij de haard een boek te lezen. Maar weet je wat ik stiekem nog lekkerder vind? Om in een overdekt deel buiten in de tuin te genieten van het weer. Vroeger hadden mijn ouders een serre aan huis. Het was echt magisch om daar te zitten en te zien hoe koud het buiten was, terwijl ik lekker cozy onder een dekentje zat. Daarom besloot ik om dit jaar ook de tuin knus en gezellig te maken voor de winter!

Zelf een overkapping maken

Je raadt het al: ik wilde iets van een serre of een overkapping. Niet alleen is het heerlijk om met een dekentje buiten aan de glühwein of chocomel te zitten. Het is tevens met oud en nieuw erg praktisch. Je staat namelijk sowieso droog. Ik besloot om een knusse overkapping zelf te maken. Natuurlijk had ik wel wat (professionele) hulp ingeschakeld. Zo was het mij nooit gelukt om al die tegels te versjouwen. De behulpzame jongens hadden van die handige steekwagens. Dankzij de steekwagens was het versjouwen van tegels binnen een paar minuten gedaan. Een van die jongens vertelde mij ook dat het ook een stuk beter voor hun rug is als ze steekwagens gebruiken.

Toen al het materiaal binnen was en alles op de juiste plek was gezet door middel van steekwagens, was het tijd om aan de slag te gaan. Ik had zelf de overkapping ontworpen. Zo wilde ik stenen muren, zodat je altijd uit de wind zit. Daarnaast wilde ik wel een doorzichtig dak. De jongens hadden de platen plexiglas voorzichtig uitgeladen en vervoerd met de steekwagens. Vervolgens werden ze erg professioneel geplaatst. Toen de buitenkant compleet met dak stond, gingen de jongens (met steekwagens en al) er weer vandoor. De rest wilde ik namelijk zelf doen.

Cozy genieten in de tuin

Tijdens het plaatsen van het dak, heb ik de professionals gevraagd rekening te houden met een toekomstige haard. Daarom hadden ze een groot rond gat uit het dak gezaagd en de omliggende plexiglas behandeld met speciaal spul. Anders kunnen ze de hitte niet aan. Dus toen het allemaal stond heb ik een leuk tweedehands buitenkacheltje op de kop getikt. Om deze veilig te vervoeren heb ik een lokale bouwmarkt gebeld met de vraag of ik wat steekwagens mocht lenen. Dat was geen enkel probleem. Uiteindelijk ben ik een lang weekend bezig geweest met het cozy maken van de tuin. Ik kan je vertellen dat ik heel trots ben op het resultaat! Dus je weet waar je mij nu elke avond van de week vindt: lekker cozy in de tuin!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten