WonenWoongemak met de juiste garagedeur

Woongemak met de juiste garagedeur

Bij de zoektocht naar het optimale woongemak denk je waarschijnlijk niet aan de keuze voor een goede garagedeur. Zo is de standaard kanteldeur niet altijd de voor zichzelf sprekende optie die bij ieder huis past. Door te kiezen voor een deur die past bij de functie van jouw garage zul je daar in de toekomst veel gemak van ondervinden. Het is namelijk fijn om gemakkelijk in en uit huis te kunnen. Het uitkiezen van een deur die hier aan tegemoet komt zal bijdragen aan meer woongemak. Meer hierover lees je in deze blog.

Garagedeuren voor comfort en duurzaamheid

Als je de garage ook gebruikt om te klussen of als je een kantoorruimte hebt, wil je de temperatuur zo optimaal mogelijk hebben. Door een garagedeur van goede kwaliteit uit te kiezen zorg je er voor dat het binnen niet al te vochtig wordt en ook dat warme en kou niet zomaar naar binnen trekken. Een deur die zorgt voor isolatie draagt ook bij aan de duurzaamheid van je woning. Dit kan zorgen voor een verlaging in de energiekosten doordat je niet meer zoveel hoeft te stoken. Goede isolatie zorgt voor meer comfort. Je kunt ervoor kiezen om wat tochtstrippen tussen de deuren te plaatsen maar vaak lost dit het probleem niet op. Een openslaande garagedeur speelt handig in op dit probleem.

Openslaande garagedeur als oplossing voor meer woongemak

Door te kiezen voor een openslaande garagedeur heb je de keuze uit twee deuren waar je naar binnen kan. Ze gaan allemaal makkelijk open en je kunt ze tegelijkertijd openzetten. Hierdoor creëer je ruimte om er met een rolstoel er door heen te kunnen. Je kunt daarmee je woning dus rolstolvriendelijker maken. Een ander punt waardoor je meer wooncomfort zult ervaren is omdat je niet zoveel onderhoud hoeft te plegen aan de deur. Zo af en toe een sopje er over heen is genoeg. Daardoor heb je er bijna geen omkijken meer naar. Bij dit type garagedeuren is het ook mogelijk om de kozijnen en profielen thermisch op te breken. Op die manier heb je veel minder kans op condens. Verder zijn de panelen natuurlijk geïsoleerd. Zo worden kou en warmte allebei optimaal geweerd. Als je aan het werk bent wil je natuurlijk ook niet op de toch zitten. Dan is het fijn als de deur tochtdicht is. Op die manier heb je meer woongemak want van op de tocht zitten wordt niemand blij van.

Hoe zit de deur in elkaar?

Allereerst zit er in de deur een vergrendeling zodat je hem makkelijk op slot kun dun. Ook zit er een 3D scharnier in waardoor de deur soep opent en sluit. Verder is de onderdorpel bedoeld voor een tochtvrije afwerking. Om de garagedeur stijlvol af te maken zit er een krukgarnituur inbegrepen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten