Vrije TijdDe tenniskleding dames van de Grand Slam

De tenniskleding dames van de Grand Slam

Ben je een vrouw, kijk je weleens naar de Grand Slam en wil je nu zelf ook leren tennissen met zo’n sexy tennisrokje aan? Misschien heb je nog nooit een racket in je handen gehad, maar eens moet de eerste keer zijn. Er is wel veel te leren: de tactiek, regels en techniek zijn een vak apart. Je begint natuurlijk met het kopen van de tenniskleding dames! Online vind je veel hippe outfits, alsook een tennistas, -ballen, -schoenen en last but not least: een geschikt racket kun je online kopen. Je moet niet direct dezelfde soort rackets willen hebben als topspelers zoals Roger Federer, want die zijn ontworpen voor een ander niveau. Maar wil je toch in de voetsporen treden van bijvoorbeeld Steffi Graf? Dan volgen in deze blog alvast enkele tips.

Doe eerst een warming-up!

Wil je beginnen met de sport? Zoek allereerst een tennisbaan en sluit je eventueel aan bij een tennisclub. Misschien ga je wel meerdere keren per week spelen. Belangrijk is wel om voor elke trainingssessie een goede warming-up te doen om blessures te voorkomen! Daarnaast moet je natuurlijk de juiste slagbewegingen leren: forehand en backhand, maar ook serve. Leer eerst de slagbewegingen zonder tennisbal. Daarna ga je oefenen met het gooien en vangen van de bal ('dry runs'), zonder racket. Vervolgens kun je met beide gaan oefenen, en als laatste stap zoek je natuurlijk een tennispartner. Nu kun je ook andere slagen gaan oefenen, zoals smashes of volleys. 

Scoor jouw tenniskleding dames online, zoals een tennisrokje of luchtige tennisjurk 

Wanneer je de outfit voor het tennissen gaat aanschaffen kun je online veel dingen scoren. Op de Grand Slam heb je wellicht al toffe tenniskleding dames voorbij zien komen. Denk aan zo'n sexy tennisrokje in felle kleuren van bekende merken, of een luchtige tennisjurk. Als je met name gaat tennissen wanneer het zonnig weer is, kun je het beste kleding met een optimale bewegingsvrijheid aanschaffen en waarin je kunt transpireren, zonder het te warm te krijgen. Dus het textiel moet het zweet goed absorberen zodat je een paar uur okselfris blijft! Let dus op het materiaal bij het kopen van tenniskleding zoals een tennisrokje of tennisjurk! Wanneer je juist bij heel koud weer gaat tennissen kun je eventueel kiezen voor thermo tenniskleding. Dit zit vrij dicht op je huid en zal het zweet doorvoeren naar de tweede laag. Oriënteer je alvast online en schaf jouw tenniskleding dames zoals topje, tennisrokje of tennisjurk aan!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten