WonenWaar kun je raamfolie kopen?

Waar kun je raamfolie kopen?

Ben je op zoek naar raamfolie maar weet je niet waar je raamfolie kopen kan. Je kunt raamfolie kopen in de bouwmarkt maar wist je dat er online veel meer keuze is. In de bouwmarkt is vaak maar een klein deel van wat er zoal te krijgen is beschikbaar. Terwijl je online keuze hebt uit een heel groot assortiment. Dit kan het ook weer wat moeilijker maken. Daarom is het aan te raden om je goed in te lezen alvorens je een raamfolie kopen gaat. Het is belangrijk om eerst te kijken voor welk doeleinden het folie is. Wil je bijvoorbeeld een ruimte verduisteren? Dan is het goed om te kijken naar verduisterende folie. Wil je jouw huis isoleren? Dan is isolerende raamfolie goed om te gebruiken. Daarna kun je kijken naar welke afmeting je precies nodig hebt. Er zijn namelijk een hele hoop afmetingen beschikbaar. Dan kun je ook nog kiezen tussen verschillende manieren van plakken. Er bestaat namelijk zelfklevende folie welke plakt door middel van een lijmlaag. Dan heb je ook nog statische raamfolie welke plakt door middel van statische elektriciteit. Statische folie is makkelijker voor mensen die niet heel veel ervaring hebben met het plakken van raamfolie. Raamfolie kopen is niet moeilijk maar het heeft wel wat aandacht nodig.

Wat heb ik nodig om raamfolie aan te brengen?

Voor het aanbrengen van raamfolie heb je een aantal dingen nodig. Allereerst heb je iets nodig om de afmeting te bepalen die je nodig hebt. Hiervoor kun je een rolmaat of liniaal gebruiken. Voor het aanbrengen van raamfolie is een rakel nodig. Hiermee kun je het folie gladstrijken waardoor het strak op het raam komt. Om het folie af te snijden is een scherp Stanleymesje nodig. Je kunt eventueel ook een schaar gebruiken. Alleen let dan wel op dat je niet volledig de schaar dichtknijpt in het folie. Aan het einde zit namelijk een bolle punt en deze kan het folie iets stansen. Dit blijf je vervolgens zien nadat je het folie hebt opgeplakt. Als laatste heb je nog een plantenspuit met water nodig. Als je folie namelijk nat plakt is het nog iets te corrigeren. Hier is de plantenspuit voor nodig.

Hoe breng ik raamfolie aan?

Dan nu de stappen die je opvolgt om het folie mooi op het raam te krijgen:

  1. Om te beginnen ga je het aangekochte folie op maat snijden of knippen. Houdt wel altijd een iets grotere afmeting aan. Dit kun je aan het einde gemakkelijk wegsnijden. Hiermee voorkom je dat je uiteindelijk te weinig hebt en voor teleurstellingen komt te staan.
  2. Vervolgens ga je het raam goed schoonmaken. Dit kan je gemakkelijk doen met warm water en een druppel afwasmiddel. Hoe grondiger de ruit schoongemaakt is hoe beter. Hiermee voorkom je dat er vuil en stof tussen het folie gaat zitten. Dit geeft namelijk niet een mooi eindresultaat.
  3. Nu is het tijd om het raam goed nat te maken. Dit doe je met de plantenspuit. Hiermee zorg je dat het folie nog iets verschoven kan worden. Gebruik echt goed veel water. Want als je niet voldoende water gebruikt is er kans dat het folie alsnog gelijk vastplakt.
  4. Op elke folie zit een beschermfolie. Deze dient verwijderd te worden anders zal het folie niet blijven zitten. Verwijder de beschermlaag niet in zijn geheel. Dan heb je namelijk weer kans dat het folie aan elkaar gaat kleven. Begin daarom met een klein stuk van ongeveer 10 centimeter.
  5. Nu ben je zover om het raamfolie aan te brengen. Begin met aanbrengen altijd in een hoek. Ga vervolgens verder met plakken. Veeg het folie ook recht tijdens dat je aan het plakken bent. Ben je niet zo ervaren? Plak dan altijd samen met een persoon. Zo voorkom je dat er iets fout gaat tijdens het plakken.
  6. Als het folie naar wens zit is het tijd het overtollige water te verwijderen. Dit is gemakkelijk te doen met de rakel. Houd tussen de rakel een folie een theedoek. Vervolgens wrijf je van het midden naar de zijkanten toe. Leg wel wat handdoeken op de grond neer. Er komt namelijk veel water vrij en het is vervelend als dit allemaal op de grond beland.
  7. Nu is het tijd om de laatste touch te geven aan het folie. Als je aan het begin een stukje extra hebt opgemeten is het tijd dit nu weg te snijden. Dit kun je weer gemakkelijk doen met een scherp Stanleymesje. Als je dit hebt gedaan kun je genieten van het mooie eindresultaat!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten