AlgemeenHet perfecte weekendje weg

Het perfecte weekendje weg

Wil je er graag even tussenuit, maar dan niet voor te lang? Een weekendje weg is de perfecte oplossing. Wanneer je in het weekend weggaat, hoef je geen vrije dagen te nemen van werk. Je bent dus wel snel in een nieuwe omgeving, maar je hoeft niet meteen al je vakantiedagen op te nemen. Natuurlijk kun je er ook een lang weekend van maken, waarbij je bijvoorbeeld vanaf donderdag vrij neemt. Dan heb je alsnog maar twee snipperdagen opgenomen in plaats van vijf wanneer je een hele week zou gaan. Op deze manier kun je veel vaker op vakantie. 

In eigen land

Wanneer je echt alleen het weekend weg wil, en dus geen vakantiedagen wil opnemen, is het makkelijker om gewoon in Nederland te blijven. Je kunt er wel gewoon twee dagen tussenuit, door gewoon naar een Nederlandse stad te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld Rotterdam. Lekker shoppen in de koopgoot en lijnbaan, naar de havens, het maritiem museum, de markthal en ga zo maar door. Zaterdagavond blijf je lekker in een hotel Rotterdam slapen, en na het slapen in een hotel in Rotterdam ga je zondag weer verder de stad verkennen. Naast naar een grote stad, kun je natuurlijk ook meer naar de natuur. De waddeneilanden zijn bijvoorbeeld ook een goede weekendbestemming. Hier kun je ook lekker naar het strand of door het bos fietsen. Misschien wil je wel zeehonden kijken tijdens een robbentocht. Wanneer je liever op het vasteland wil blijven, ga je lekker naar een bed and breakfast in het oosten van het land, in de Betuwe bijvoorbeeld. Wat je ook wil, er is altijd wel iets te verzinnen wat bij je past. 

Buitenland

Wanneer je alleen de zaterdag en zondag vrij bent, is het misschien een beetje kort dag om naar het buitenland te gaan. Maar wanneer je bereid bent om twee snipperdagen te nemen en er een lang weekend van te maken, kun je ook een stedentrip naar het buitenland maken. In Europa zijn genoeg leuke steden waar je een paar dagen rond kunt lopen. Lekker shoppen, wat sightseeing. Sommige steden hebben enorm mooie kerken en kathedralen. Misschien wil je wel graag naar bepaalde musea. Je kunt ook natuurlijk een paar dagen aan het strand gaan liggen met een boekje erbij. In Nederland kan dat immers bijna nooit met alle regen. Voorbeelden van leuke bestemmingen zijn bijvoorbeeld Londen, Rome, Praag, Berlijn, Barcelona en ga zo nog maar door. De afgelopen jaren zijn het aantal lange weekenden steeds meer toegenomen onder de werkende bevolking. Het is immers ook lang niet altijd mogelijk om zomaar een week vrij te nemen. Een lang weekend is daarom de perfecte oplossing om er wel even tussenuit te gaan, zonder te lang weg te hoeven zijn van het werk.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten