GezondheidVakantie in eigen achtertuin

Vakantie in eigen achtertuin

Vakantie is heerlijk. Eindelijk even niks aan je hoofd, genieten van het schijnende zonnetje, en lekker ontspannen. Even ertussenuit, andere culturen ontdekken, of natuurlijk binnen het comfort van een resort genieten van alleen het weer wat een land te bieden heeft. Het gaat niet altijd zozeer om het weggaan, maar vooral om hoe je je tijd spendeert. Thuis zijn er vaak teveel afleidingen, heb je geen zwembad tot je beschikking, moet je naar je eigen saaie supermarkt. Maar je kán je eigen huis ook omtoveren tot een paradijsje! Vooral als je jonge kinderen hebt of gewoon een zomer even krap bij kas zit, je kunt heel veel halen uit je eigen huis en tuin.

Neem een zwembad!

Vaak is zwemmen iets wat we eigenlijk alleen op vakantie doen. Ieder vakantiepark of resort heeft wel een zwembad. Daarin kun je lekker afkoelen van de warme zon, en dan daarna in die warme zon weer lekker opdrogen en bruin worden. Niks zegt vakantie zoals een zwembad! 
Gelukkig is het heel makkelijk om dat vakantiegevoel naar je eigen achtertuin te brengen. Je kunt namelijk zelf ook inbouwzwembaden in je tuin laten maken. Het is even wat werk en best een investering, maar je hoeft nooit meer op vakantie als je gewoon kan genieten van de zon in je eigen tuin! Je kunt bij Stassar online het hele aanbod bekijken, en dan is het zo gepiept!

Kook eens iets anders!

Een ander belangrijk onderdeel van iedere vakantie is natuurlijk lekker eten. Daag jezelf thuis dus ook eens uit om iets nieuws te koken! Iets uit de keuken van een warm land, ook al kost het veel tijd en weet je nog niet helemaal hoe het moet – dat is niet erg! Zolang er maar liefde in gaag en het voor jou smaakt naar vakantie. Lukt het allemaal niet? Ga een keer lekker luxe uit eten, zoals je dat op vakantie waarschijnlijk ook zou doen – even geen gedoe en geen zorgen aan je hoofd, en lekker genieten!

Doe bijvoorbeeld ook eens je best om wat lekkere drankjes klaar te maken. Een cocktail of smoothie past natuurlijk ook helemaal bij het vakantiegevoel, maar voelt vaak veel te ingewikkeld om te maken. Veel ingrediënten, alles op de goede volgorde mengen en mixen, altijd ijsblokjes klaar hebben liggen – Maar dit is je kans, dus pak hem! Het is vakantie, je hebt niks te doen, en je wil iets lekker verfrissends om te sippen als je naast het zwembad zit. Dus pak die cocktailshaker en ga ervoor!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten