AlgemeenHoe je een eigen restaurant begint

Hoe je een eigen restaurant begint

Het restaurantwezen is toch nog altijd een industrie waar een soort magie omheen hangt. Dit komt vooral door de rocksterren status van goede chefs. Denk aan Michelin sterren chefs die honderd uur per week werken om de meest bijzondere gerechten te creëren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de bekende televisie chefs zoals Gordon Ramsay en Jamie Oliver. Sommige aspirerende ondernemers en chefs denken er dan ook over na om zelf een eigen restaurant te beginnen. Maar dat is nog gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor alle succesvolle restaurants zijn er net zoveel die al na een paar jaar mislukken. Gordon Ramsay heeft er zelfs een heel programma over waar hij restaurants die in de problemen zijn geraakt helpt om weer op de rails te komen. In dit artikel we hoe je succesvol een eigen restaurant begint.

Lange dagen

Het eerste wat we voorop willen stellen is dat je, wanneer je een eigen restaurant begint, hele lange dagen zult moeten draaien. Een restaurant runnen is keihard werken en een restaurant opzetten is nog harder werken. Ga er dus vanuit dat je in de eerste maanden van het opzetten van je restaurant ontzettend veel tijd kwijt. Je zult een locatie moeten vinden en een ruimte moeten huren, de keuken moeten inrichten, mensen aan moeten nemen en de juiste vergunningen moeten afsluiten. Genoeg te doen dus. Zorg er dus ook voor dat je genoeg hebt voor de nodige investeringen en je ook aan je budget houdt.

Menu samenstellen

Een van de belangrijkste aspecten van je restaurant is natuurlijk het menu. Wat voor gerechten ga je aan je gasten serveren? Veel beginnende restaurants maken de fout om een veel te groot menu te creëren. Voor elk gerecht dat je er op zet moet je verschillende ingrediënten inkopen, voorbereiden en samenstellen. Elk gerecht dat is toegevoegd zorgt voor extra werk voor de kok. Als je een restaurant wilt zijn dat hoogwaardige gerechten neerzet dan is het een beter idee om een kleiner menu op te stellen. Kies voor gerechten waar je passie voor hebt en besteed tijd aan het optimaliseren van je beste gerechten.

Schoonmaken

Restaurants hebben nu eenmaal de verantwoordelijkheid om aan hygiëne standaards te voldoen. Daarnaast is het ook voor de kwaliteit van het eten en het langer houdbaar houden van voedingsmiddelen belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met de hygiëne in je restaurant. Door goed op de hygiëne te letten van je restaurant kun je veel geld besparen. Het kan voor restaurantmedewerkers aanlokkelijk zijn om na een lange dag de schoonmaak een beetje te verkwanselen dus stel een beleid in dat iedereen pas naar huis gaat als de keuken en restaurantvloer spik en span zijn. Een afvalcontainer huren en bij het restaurant plaatsen om dagelijks afval buiten te zetten is ook belangrijk. Een vuilcontainer wil je natuurlijk wel op een niet opzichtige plek hebben staan.  

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten