Gezondheid4 manieren om iets voor zieke kinderen te doen

4 manieren om iets voor zieke kinderen te doen

In het leven bestaan helaas weinig zekerheden. Zo is er geen zekerheid dat elk (jong) kind gezond is of gezond blijft. Als een kind ziek wordt, is dit uiteraard hartverscheurend. Hartverscheurend voor het kind zelf, maar ook voor de ouders. De ouders hebben ontzettend veel zorgen en kunnen niet van de jonge jaren van hun kind genieten.

Raakt dit je ook in het hart? Zou je daarom graag iets voor jonge kinderen willen doen? Je hebt hier gelukkig meerdere mogelijkheden voor.

Doneer geld aan een goed doel

Wil je graag iets doen om het leven van zieke kinderen draaglijker te maken? Ga dan op zoek naar een goed doel voor zieke kinderen en doneer geld aan dit doel. In ons land bestaan – gelukkig – talloze goede doelen die zich specifiek op kinderen richten.

Je bepaalt uiteraard volledig zelf welk bedrag je aan een goed doel nalaat. Geld nalaten goed doel kan je overigens ook nog fiscale voordelen opleveren, mocht je hier waarde aan hechten. Onder aan de streep is het vooral belangrijk dat met je geld goede dingen gedaan worden.

Doneer knuffels of speelgoed

Zieke kinderen brengen veel tijd in of rondom een ziekenhuis door. Dit is uiteraard niet de fijnste omgeving om veel tijd in door te brengen. Door knuffels of speelgoed te doneren, kun je het leven van zieke kinderen aangenamer maken.

Mogelijk heb je thuis nog veel knuffels of speelgoed liggen. Of mogelijk kun je een inzamelingsactie in je dorp houden. Iedereen die nog knuffels of speelgoed heeft liggen, kan dit bij jou inleveren. Vervolgens doneer jij dit allemaal aan een goed doel. Daar zijn zieke, jonge kinderen erg blij mee.

Word vrijwilliger

Wil je actief een steentje bijdragen aan het leven van zieke kinderen? Word dan vrijwilliger in bijvoorbeeld een kinderziekenhuis of bij een gelieerde organisatie.

Dergelijke organisaties zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers. Meld je daarom aan, ga het gesprek aan en bekijk wat je voor de organisatie kan betekenen. Als vrijwilliger in bijvoorbeeld een kinderziekenhuis actief zijn, is in ieder geval super waardevol. Voor de kinderen en ook voor jezelf.

Ga een sportieve uitdaging aan

Vind je het verschrikkelijk dat kinderen ziek zijn en niet een normaal leven kunnen leiden? Je bent niet de enige die dit verschrikkelijk vindt. Veel organisaties en instanties houden zich specifiek bezig met zieke kinderen. Zij zijn onder meer op zoek naar de juiste behandelingen/medicaties voor bepaalde aandoeningen.

Ook daar kun je je bijdrage aan leveren. Dit doe je bijvoorbeeld door een sportieve uitdaging aan te gaan. Laat je ondertussen sponsoren door mensen om je heen en haal daarmee een hoop geld op. Dit geld wordt vervolgens nuttig besteed aan bijvoorbeeld onderzoeken naar aandoeningen.

Er is altijd wel een manier om iets voor zieke kinderen te doen. Kom in actie en maak het leven van zieke kinderen net iets mooier. Het zou mooi zijn als we dit in Nederland met z’n allen gaan doen. Zieke kinderen verdienen dit.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten