Circus op de basisschool

0
1084

De circuskunsten zijn een uitstekende manier om kinderen levensvaardigheden bij te brengen, die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Het leert hen hoe ze met anderen moeten werken, hoe ze moeten communiceren en hoe ze instructies moeten opvolgen. Het helpt hen ook om over zichzelf en hun lichaam te leren. Acrobatiek is een soort circuskunst die kinderen leert over balans, coördinatie en behendigheid. De vijf acrobatische circusevenementen die het populairst zijn op scholen zijn het tuimelen, het jongleren, de vliegende trapeze, balanceren en circusspelen.

Circusworkshop op de basisschool

Tijdens de circusworkshop op de basisschool leren kinderen over de acrobatische circusevenementen, doen ze oefeningen en spelen ze spelletjes om hun balans, coördinatie en behendigheid te verbeteren. De kinderen kunnen alle verschillende acrobatische circusevenementen uitproberen, oefeningen doen om hun balans, coördinatie en behendigheid te verbeteren en spelletjes spelen om te leren over teamwork. Je kunt deze materialen ook gebruiken in je eigen lessen of in je eigen circus op school.

Circusspellen

Circusspellen zijn een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van acrobatiek. Ze leren ze hoe ze in teamverband moeten werken en ze helpen kinderen ook hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Deze circusspellen worden vaak met één kind tegelijk gespeeld, maar kunnen ook in groepen worden gespeeld. De volgende spellen kunnen klassikaal of in kleine groepjes gespeeld worden. Circus Games: Acrobatic Warm-Up Circus Games: Acrobatic Warm-Up is een spel dat kinderen helpt te leren samenwerken en effectief te communiceren tijdens het uitvoeren van acrobatiek.

Tuimelen

Tumbling is een vorm van acrobatiek die kinderen leert veilig te vallen en op hun voeten te landen. Deze vaardigheid is nuttig voor een breed scala aan activiteiten, van sporten tot het vermijden van gevaar in het dagelijks leven. Het leert kinderen ook om op hun lichaam te vertrouwen en zelfverzekerd te zijn.

Jongleren

Jongleren is een circuskunst waarbij objecten in de lucht met één of beide handen worden gemanipuleerd. Jongleren is een uitstekende manier om kinderen te leren over balans en coördinatie. Het leert ze ook hoe ze zich op meerdere dingen tegelijk kunnen concentreren. Jongleren heeft veel voordelen voor kinderen, waaronder een verbeterde hand-oogcoördinatie, een grotere aandachtsspanne, betere luistervaardigheden en een groter gevoel van eigenwaarde. Kinderen kunnen leren jongleren door te oefenen met zitzakken of zachte ballen.

Balanceren

Balans is een van de belangrijkste circuskunsten omdat het kinderen helpt hun evenwichtsgevoel te ontwikkelen. Balans is een vaardigheid die kinderen elke dag gebruiken, bijvoorbeeld als ze lopen of staan. Het helpt hen ook hun richtingsgevoel en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Om te leren over balans, kunnen kinderen een evenwichtsbalk of een wiebelbord gebruiken.