AlgemeenJe uitvaartwensen, iets om bij stil te staan  

Je uitvaartwensen, iets om bij stil te staan  

Je eigen uitvaart, het is waarschijnlijk iets waar je niet vaak over na hoeft te denken. Sterker nog, waarschijnlijk denk je dat je er nog niet over hoeft na te denken omdat het voorlopig niet zo ver is.  Toch kan het, zeker voor je nabestaanden, fijn zijn als je wel alvast je wensen wat betreft je uitvaart hebt uitgesproken of op papier hebt gezet. In dit blog een aantal punten waar je alvast over na kunt denken zodat ook jouw uitvaart een uniek afscheid is mocht de tijd rijp zijn.

Begraven of een cremeren

Bij een uitvaart kan er gekozen worden tussen een begraven of cremeren. Bij gegraven wordt het lichaam van een overleden persoon begraven onder de grond. Bij cremeren wordt het lichaam van de overleden persoon verbrand. In beide gevallen blijven de personen in de kist. Voor welke manier je kiest is helemaal afhankelijk van jouw voorkeur. Sommige mensen vinden het een fijner idee om begraven te worden, andere mensen hebben juist liever niet hun lichaam onder de grond. Nabestaanden vinden het wel fijn om dit te weten omdat ze uiteraard aan jouw wensen willen voldoen.

De locatie

Meestal wordt er voor een locatie gekozen dichtbij de woonplaats van de overledenen. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam, dan zal in de meeste gevallen de uitvaart in Amsterdam plaatsvinden. Wil je niet in je eigen woonplaats begraven worden of ken je bijvoorbeeld een andere hele mooie plek? Dan kun je hier uiteraard ook voor kiezen. Wederom is het fijn als je nabestaanden dit weten zodat deze dag voor iedereen een prachtig afscheid is.

Het vervoer

De meesten overledenen worden vervoert in een rouwauto van het bedrijf dat de uitvaart regelt. Er kan uiteraard ook voor een ander alternatief worden gekozen. Zo kan er bij een uitvaart ook worden gekozen voor een koets met paarden, een loopkoets of zelfs te fiets. Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk en daarom is het goed om jezelf hier eens in te verdiepen.

Muziek en sprekers

Op een uitvaart wordt muziek afgespeeld en vertellen sprekers vaak iets over de overleden. Misschien heb je een favoriet muzieknummer of een ander nummer dat echt belangrijk voor jouw is. Daarnaast vind je het misschien fijn als sommige mensen wel iets over jouw vertellen of juist niet.

Het mooie en fijne van je wensen kenbaar maken is dat jouw nabestaanden van jouw uitvaart een uniek afscheid kunnen maken. Dit afscheid hebben ze vaak nodig om hun verdriet te verwerken. Daarom is het ontzettend fijn als ze zich niet hoeven af te vragen hoe je het gewild zou hebben.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten