Vrije TijdDe mooiste occasions in Zeeland kopen: let op de volgende punten

De mooiste occasions in Zeeland kopen: let op de volgende punten

Is het tijd voor een nieuwe auto en wil je daarvoor niet te ver van het water vandaan rijden? Dan is er een simpele oplossing voor jou: occasions in Zeeland. Een auto kopen is vaak al een spannende gebeurtenis, dus het is logisch dat je daar niet honderden kilometers voor wilt rijden. In Zeeland zijn er voldoende autodealers die mooie occasions verkopen. Zo hoef je niet ver te reizen en steun je ook nog eens een lokale onderneming. Win-win situatie. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehandsauto. De volgende punten zijn belangrijk om op te letten. 

De eerste indruk bij het kopen van een auto

Net zoals bij mensen is een eerste indruk bij occasions erg belangrijk. Vaak kun je al een goede indruk krijgen bij de online advertentie van de tweedehandsauto. Bekijk daarom goed de autogegevens in de advertentie. Je kunt eenvoudig de prijsvraag van de auto vergelijken met auto’s van hetzelfde model. Ook kijk je hierbij naar hetzelfde bouwjaar en ongeveer hetzelfde aantal gereden kilometers. Op deze manier bepaal je of de prijs die wordt gevraagd voor de occasion wel realistisch is.

Heb je de auto online goedgekeurd en ben je klaar om de occasion te bekijken in het echt? En ga je al een auto kopen in Zeeland? Voordat je “ja” zegt op de occasion hebben we een aantal tips die je kunnen helpen met de aankoop van de occasion. Soms is op een foto een kras niet te zien, maar in het echt kan je die misschien wel zien. Opzich niet erg want dat is goed te herstellen. Controleer de auto volledig door bijvoorbeeld te kijken hoe de motorkap eruit ziet. Vergeet daarbij de achterklep en de deuren niet. Als tip: let een beetje op de naden, deze moeten namelijk recht lopen. Als dit niet het geval is, heeft de auto in het verleden wellicht autoschade gehad.

Let bij je controle ook op lekkage. Vaak komt lekkage voor in de kofferbak. Open daarom dus ook de kofferbak en kijk naar vochtige plekken. Ook de voetenruimte voorin is een plek waar lekkages vaak voorkomen. Vergeet dus niet naar de vloer van de grond te kijken.

De proefrit met een occasion

Ziet de auto er tiptop uit, dan kan je een proefrit gaan maken. Ook voor de proefrit hebben we een aantal tips: is de motor al warm als je wilt gaan rijden? Dan kan het zijn dat de eigenaar de auto eerst heeft opgewarmd, omdat de motor koud niet goed opstart. Let hier dus op. Bij het starten van de motor hoor je vaak al of het goed is of niet. Loopt de motor regelmatig zonder onderbrekingen? Blijft het toerental gelijk en hoor je geen extra geluiden? Dan is de motor goed.

Test tijdens het rijden of alle accessoires werken. Check bijvoorbeeld de verlichting, airco, ruitenwissers, radio en ramen. Vergeet ook niet de remmen een keer goed te testen. Druk een keer, waar het kan, hard op de rem. Sta je snel stil? Dan werken de remmen naar behoren. Wat natuurlijk het belangrijkste is, is dat de auto veilig aanvoelt en je er lekker in rijdt. Hiervoor zijn geen tips, want iedereen heeft een andere mening hierover. Maar luister naar je gevoel, die geeft vaak aan of het een koop wordt, of niet. Vergeet niet dat als je de auto bij een garage koopt dat dit al is nagekeken en je zeker bent van de goede werking van de auto.

Een auto kopen in Zeeland

Tevreden over de staat van de auto en hoe het over de weg rijdt? Wordt alles goed geregeld en heb je je onderzoek grondig uitgevoerd? Dan is die mooie occasion in Zeeland voor jou. Het enige wat jou nog rest, is de deal afronden. Vergeet hierbij niet te onderhandelen. Een occasion is haast nooit in een perfecte staat. Dit biedt jou ruimte om samen met de andere partij tot een mooi bedrag te komen. Wees hierbij niet een keiharde onderhandelaar, maar blijf realistisch. Dan heb jij binnenkort een van de mooiste occasions uit Zeeland.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten