Vrije Tijd6 tips voor een geslaagde borrel!

6 tips voor een geslaagde borrel!

Er is niets zo gezellig als een borrel met de lekkerste drankjes en een goed gevulde borrelplank. Borrelen kan natuurlijk met vrienden, collega’s of juist een netwerkborrel waar je nieuwe mensen kan leren kennen. Lekker bij kletsen, connecties leggen en genieten van het gezelschap. Wil jij dat jouw borrel tot in de puntjes verzorgd is? Misschien kan je dan nog wel wat tips gebruiken. In deze blog hebben wij het een en ander voor je op een rijtje gezet. 

 

Stuur de uitnodiging op tijd

Natuurlijk wil je dat de opkomst bij je borrel zo hoog mogelijk is. Plan daarom een borrel met een reële tijd van te voren. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om een plekje in de agenda te reserveren. 

 

De duur van de borrel

Zorg ervoor dat de borrel niet te lang duurt, maar houdt het gezellig. Een gemiddelde borrel duurt ongeveer drie uur. Zo kan iedereen ook weer op tijd naar huis. Wanneer je een borrel organiseert voor vrienden zou het nog wel eens uit de hand kunnen lopen. Maar met collega’s of potentiële partners is het natuurlijk niet handig als je geen grip meer hebt over jezelf. Daarom is een paar uurtjes borrelen in zakelijk gezelschap prima om te kletsen en te genieten van hapjes en drankjes. 

 

Drankjes en hapjes

Breng van te voren goed in kaart wie er komen. Zo kun je gaan bedenken hoeveel boodschappen je moet gaan doen. Handig is om van te voren een facebook event aan te maken of iedereen uit te nodigen in de mail zodat er een goed overzicht ontstaat van wie er komen. Kies een paar soorten drankjes zodat er genoeg keuze is voor iedereen. Ga misschien eens een keer voor IPA beer in plaats van standaard pils. Maak de hapjes niet te moeilijk zodat jij ook tijd overhoudt om te kletsen tijdens de borrel. 

 

Thema

Een sfeervolle aankleding draagt bij aan een goed geslaagde borrel. Om de aankleding makkelijker te maken kun je van te voren een thema kiezen. Laat dit thema terug komen in de aankleding, op de uitnodiging en hang er een dresscode aan. Dit zorgt zeker voor extra beleving aan je borrel! 

 

Rekening houden met diëten en allergieën 

Het verbaast je hoeveel mensen een allergie hebben of een bepaald ‘dieet’ volgen zoals mensen die veganistisch of vegetarisch zijn. Vraag daarom vooraf aan je gasten of zij een dergelijk dieet of allergie hebben. Zo kun jij hier rekening mee houden met het inkopen van de hapjes en drankjes en is iedereen blij. 

 

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is key! Wanneer jij ongeveer weet hoe de middag gaat verlopen en alles op tijd klaar staat heb jij er nog maar weinig werk aan tijdens de borrel, zodat ook jij kunt genieten!

Vorig artikel
Volgend artikel

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten