GezondheidHolistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn

Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn

Holistisch leven, wat betekent dat eigenlijk en wat is daarvoor nodig? Marjolein Berendsen van ZoMa opleidingen heeft hier het boek ‘holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ over geschreven. Hierin definieert zij holistisch leven als: "In verbinding leven met al dat is vanuit de visie dat alles één is." Wanneer je het leven door de holistische lens bekijkt, is er namelijk geen sprake van onderscheid. Alles is onderdeel van een groter geheel.

De oceaan is de druppel en de druppel is de oceaan

Neem het voorbeeld van de druppel en de oceaan: een druppel is zowel een deel van de oceaan, als de oceaan zelf. Dat betekent dat alles en iedereen – dus jij ook – onderdeel is van dezelfde oceaan, van een holistisch geheel in verschillende manifestaties. Dit is vervolgens allemaal weer terug te brengen tot één geheel: de oceaan waarin alle druppels één zijn met elkaar.

Één bewustzijn, verschillende ervaringen

Zijn we dan allemaal hetzelfde en is een holistisch leven voor iedereen hetzelfde? Nee, iedereen is uniek en heeft een eigen missie in dit leven waar unieke eigenschappen en tools bij passen. Wat mensen die leven vanuit een holistisch perspectief wel gemeen hebben, is dat zij leven vanuit de visie dat alles wat hun pad of dat van een ander kruist, kan bijdragen aan een groter bewust- en welzijn. Hoewel hetgeen de ander als een waardevolle tool hanteert, voor hem/haar een andere waarde kan hebben. Dat betekent niet per definitie dat het onbruikbaar is, of dat zijn/haar visie beter is.

Hoe kun je holistisch gaan leven?

Om deze staat van bewustzijn te belichamen, hebben we ons te openen voor het concept van oneindige mogelijkheden. Dit betekent dat je alles wat je ooit hebt geleerd, alle conditioneringen en overtuigingen die je leven vorm hebben gegeven, opnieuw mag gaan bekijken. Een innerlijke reis waarin het de uitdaging is om te gaan onderscheiden wat voor jou werkt en op waarheid berust. In andere woorden: wat hang jij aan jouw kapstok en wat haal je er vanaf? Zo ontwikkel jij jouw authentieke manier van holistisch leven waardoor jij moeiteloos een gelukkig leven kan creëren voor jezelf.

ZoMa opleidingen

Het 'mens zijn' beslaat namelijk meer dan wat we met het blote oog kunnen waarnemen. Zo is er naast een fysiek ook een mentaal, emotioneel en spiritueel lichaam. Op al deze niveaus kunnen blokkades aanwezig zijn, waardoor we stagneren in ons leven en in hetzelfde cirkeltje blijven ronddolen, steeds weer tegen hetzelfde resultaat aanlopend zonder ons er écht bewust van te zijn. Om je op een dieper niveau te ondersteunen bij dit transformatie proces naar meer bewustwording, heeft ZoMa opleidingen naast het eerder genoemde boek ook Reiki cursussen, een opleiding tot holistisch therapeut en een training tot Reiki trainer ontwikkeld.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten