FinancieelStudentenbanen met carrièreperspectief

Studentenbanen met carrièreperspectief

Voor veel studenten is het heel normaal om tijdens de studentenperiode een bijbaan te hebben. Je wilt natuurlijk niet ene al te hoge studentenschuld hebben wanneer je klaar bent met studeren. Daarnaast kun je de extra verdiensten tijdens je studententijd ook gebruiken voor leuke feestjes en een vakantie. Maar natuurlijk zijn de meeste bijbanen niet het meest inspirerende werk. Veel studenten werken als winkelmedewerker of achter de bar in een kroeg. Maar er zijn wel degelijk studentenbijbanen die ook carrièreperspectief hebben. Bijbanen van waaruit je kunt doorgroeien naar een echte carrièrebaan zijn er in verschillende branches. In dit artikel bespreken we een aantal bijbanen met carrièreperspectief voor studenten.

Sales medewerker

Een van de beste bijbanen voor studenten die economie of commerciële economie studeren is een bijbaan in sales. Er zijn veel bedrijven die bijbanen of stages in sales aanbieden. Het fantastische aan dergelijke bijbanen is dat naast je salaris of stagevergoeding je ook commissie krijgt voor alle sales die je maakt. Daardoor verdien je een stuk beter salaris dan bij veel andere bijbanen. Tegelijkertijd als je goed werk verricht zul je ook vaak al een echte baan in een sales functie krijgen aangeboden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je zeer goed zult verdienen. Sales medewerker is dus een bijbaan met echt carrièreperspectief.

Receptie

Bij receptiewerk denken de meeste mensen waarschijnlijk aan een simpele bijbaan. Maar dit is helemaal niet waar. Werken bij de receptie is een serieuze bijbaan die carrièreperspectief kan hebben in bijvoorbeeld het hotelwezen. Er zijn veel succesvolle hotelmanagement mensen die ooit begonnen zijn achter de receptie. Voor sommige functies bij receptiediensten is het ook nodig om een beveiligingsopleiding te doen. Denk bijvoorbeeld aan het uitzendbedrijf Proact. Die leveren receptie professionals die ook geschoold en getraind zijn om om te gaan met bedreigende of onveilige situaties.

Fotograaf

Vaak gebeurt dit meer op freelancebasis dan dat het een baan in loondienst is, maar ook werken als fotograaf kun je al doen tijdens je opleiding fotografie. Voor creatieve beroepen zoals fotograaf is het vaak belangrijk om ook tijdens de opleiding zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Daarom is het een zeer goed idee om tijdens je studietijd al te werken als fotograaf. Denk bijvoorbeeld aan event-fotografie. Veel festivals en clubs betalen goed geld aan fotografen voor het schieten van mooie foto’s van de feesten die worden georganiseerd. Je kunt ook werken aan het bouwen van je portfolio wat je betere kansen zal geven op de arbeidsmarkt.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten