GezondheidHoe je je bril en zonnebril kiest op sterkte, grootte en vorm

Hoe je je bril en zonnebril kiest op sterkte, grootte en vorm

Hoe jij je leesbril en zonnebril kiest op sterkte, maat en vorm Het is belangrijk om het verschil tussen een leesbril en zonnebril te kennen, evenals de verschillende soorten brillen. Leesbrillen worden gebruikt om het lezen gemakkelijker te maken en hebben een lagere vergroting. Zonnebrillen worden gebruikt om je ogen te beschermen tegen de zon, maar kunnen ook worden gebruikt om je ogen groter te laten lijken. Je moet ook je eigen looks kennen om de juiste maat en vorm te vinden.

Hoe je jouw bril kiest op sterkte, maat en vorm

Stap 1: Meet je PD (afstand tussen de pupillen) Als je al een bril hebt, kun je de PD meten met een liniaal. Zo niet, meet dan de afstand tussen uw twee pupillen door een liniaal op je neus en tussen je ogen te plaatsen. Stap 2: Kies de juiste lensmaat De lensmaat wordt bepaald door diagonaal over de voorkant van elke lens te meten. De lengte wordt vervolgens gedeeld door twee om je de diameter te geven. De diameter is van belang om erachter te komen welke lenzen in jouw montuur passen.

Verschil tussen leesbril en zonnebril op sterkte

Leesbrillen en zonnebrillen op sterkte zijn twee verschillende soorten brillen. Een leesbril wordt gebruikt om het lezen gemakkelijker te maken, terwijl een zonnebril wordt gebruikt om je ogen te beschermen tegen de zon. Leesbrillen hebben een lagere vergroting dan zonnebrillen en zijn daarom minder geschikt voor gebruik buitenshuis. Zonnebrillen daarentegen hebben een hogere vergroting en kunnen dus zowel binnen als buiten gebruikt worden. Leesbrillen worden gebruikt voor lezen of computerwerk. Zijn minder geschikt voor buitengebruik omdat ze maar een lage vergroting hebben (1-3.00).

Voordelen van een leesbril

Een leesbril wordt gebruikt om het lezen gemakkelijker te maken. Ze hebben een lagere vergroting dan een gewone bril en worden minder gebruikt om mee te rijden. Een leesbril is goedkoper dan een gewone bril. Nadelen van een leesbril: Een leesbril beschermt je ogen niet tegen de zon, dus je moet een zonnebril dragen als je naar buiten gaat en tegelijkertijd leest. Een leesbril laat je ogen niet groter lijken, dus als je grotere ogen wilt, moet je een gewone bril, zonnebril of contactlenzen op sterkte dragen.

Zonnebril op sterkte

Brillen op sterkte worden gebruikt om je zicht te corrigeren en zijn vaak gemaakt van plastic. De lenzen corrigeren slechts één oog, terwijl het andere door je ogen wordt gecorrigeerd. Zonnebrillen: Zonnebrillen worden gebruikt om je ogen te beschermen tegen de zon (bijvoorbeeld met een reflecterende coating). De lenzen zijn gemaakt van plastic of glas en beide lenzen corrigeren beide ogen. De vorm van de bril is erg belangrijk voor een goede pasvorm.

Bril en zonnebril trends

Brillen zijn weer helemaal in de mode. De bril van vroeger heten nu retrobrillen en veel jonge mensen dragen ze. Ook de vorm van de bril is belangrijk. De meest voorkomende vormen zijn rond, ovaal en rechthoekig. Naast de vorm moet je ook letten op de maat van je bril of zonnebril. De maat is afhankelijk van je gezicht, ogen en neus. De juiste maat: De juiste maat hangt af van de breedte van je gezicht en ogen en van je neusbrug.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten