GezondheidWat is een aroma diffuser en waarom heb jij het nodig?

Wat is een aroma diffuser en waarom heb jij het nodig?

 

 

Geur is een van de belangrijkste zintuigen van een mens, we koppelen hier herinneringen, emoties en gedachtes aan. Mensen onderschatten vaak de kracht van geur, de voordelen die het heeft voor jou zowel als je woning wanneer je zelf kan bepalen welke aroma’s je omringen. In dit blog ga ik je alles uitleggen over aroma diffusers en de voordelen hiervan.

 

Wat is een aroma diffuser?

 

Een aroma diffuser is een apparaat dat de luchtvochtigheid constant op peil houdt in je woning. Dit apparaat zuivert de lucht daarnaast ook en geur verspreid een prettige geur door de ruimte. De geuren die hierin gaan zijn uiteraard geen dure parfummerken maar echte estherische olie.  

 

Een estherische olie is een een vloeistof die uit planten wordt gehaald. Deze olie bevat een moleculen die een aroma afgeven. Dit aroma lijkt veel op de plant waaruit de olie wordt gewonnen.

 

Waarom heb je een aroma diffuser nodig?

 

Ten eerste is een aroma diffuser erg goed voor je gezondheid. We zijn allemaal wel een keer ziek of zitten niet zo lekker in ons vel. Geur kan hier verassend veel verandering in brengen. Door een estherische olie met sinaasappel toe te voegen aan de diffuser worden de hersenen gestimuleerd om te relaxen. Hierdoor creëer je invloed op je humeur. Diffusers staan dan ook bekend om hun kalmerende en rustgevende werking.

 

 

Daarnaast werkt een aroma diffuser ook erg behulpzaam bij het stimuleren van het imuunsysteem van de mens. Men weet vaak niet dat esterische aroma’s ontstekingremmend en antibacterieel werken. Wanneer je jezelf wil weren tegen de griep zijn estherise olien de oplossing de je zoekt. Erg handig en het verbeteren van de weerstand gaat vrijwel vanzelf.

 

Ook bieden aroma diffusers de ideale oplossing tegen muggen. Zodra de zomer begint en de tempratuur aangenaam wordt komen ook muggen om de hoek kijken. Niet iedereen heeft zin in dit vaak veelvoudige bezoek. Zet je stijvolle aroma diffuser minimaal een uur aan in je slaapkamer, voordat je gaat slapen.


(indien mogelijk langer en het liefst de hele nacht aan laten staan.)

 

Gebruik de etherische olie tegen muggen zoals limoengroen, sinaasappel, eucalyptus, citroen, bergamot.

5 tot 7 etherische olie druppels zijn voldoende om een prettige geur door je woning te verspreiden en de muggen weg te jagen.

 

Kortom is dit product een grote toevoeging aan niet alleen je woongenot maar ook je gezondheid. Kijk voor meer informatie op www.geurwolkje.nl

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten