ZakelijkPassende bestelautoverzekering afsluiten

Passende bestelautoverzekering afsluiten

Heb jij onlangs een nieuwe bestelauto voor jouw onderneming aangeschaft? Dan is het belangrijk om direct een passende bestelautoverzekering af te sluiten. Het is in de wet verplicht gesteld om een bedrijfsauto minimaal WA te verzekeren. Maar ook voor jezelf is het afsluiten van een passende autoverzekering belangrijk. Je wilt immers voorkomen dat je met onverwachte vervelende (financiële) situaties te maken krijgt. Zorg daarom voor een goede dekking voor jouw bestelauto.

Welke dekkingsmogelijkheden zijn er?

Niet iedere bestelauto is hetzelfde. Gelukkig is daar met de dekkingsmogelijkheden rekening mee gehouden. Er zijn allerlei verschillende dekkingen waarvoor jij als ondernemer kunt kiezen. Heb je een bestelauto aangeschaft die al wat ouder is? Dan loont het wellicht niet om deze nog heel uitgebreid te gaan verzekeren. Heb je daarentegen juist een spiksplinternieuwe bestelauto gekocht? Dan is het wel verstandig om voor een uitgebreide dekking te kiezen. Uiteraard is niet alleen de leeftijd van de bestelauto van belang bij een bedrijfsauto verzekeren. Ook jouw persoonlijke voorkeuren spelen hierin mee. Vind je het belangrijk dat de bestelauto is verzekerd in geval van vandalisme? En hoe zit het met stormschade? Wil je dat de bestelauto hiertegen verzekerd is? Bekijk de dekkingsmogelijkheden en vind een bestelautoverzekering die bij jouw situatie past.

Minimale WA dekking

Je bent als ondernemer vrij om te kiezen voor een dekking die bij jouw bestelauto past. Althans, je kunt zelf de uitgebreidheid van jouw zakelijke autoverzekering bepalen. Maar het afsluiten van een minimale WA dekking is altijd verplicht. Deze dekking zorgt ervoor dat je verzekerd bent als je schade veroorzaakt bij derden. Het gaat dan meer specifiek om schade die je met jouw bestelauto aan een andere auto veroorzaakt. Iedere bedrijfsauto moet deze dekking hebben. Zonder een WA dekking mag een auto namelijk de weg niet op. De WA dekking is dus wettelijk verplicht gesteld. Maar je bent vervolgens wel vrij om voor aanvullende dekkingsmogelijkheden te kiezen.

Waarom een passende autoverzekering belangrijk is

Sommige ondernemers zullen wellicht denken dat een WA dekking voldoende is. Maar is dat wel zo? Een ongeluk lijkt misschien ver weg voor jou. Maar eenieder kan te maken krijgen met een auto ongeluk. Ook als jij zelf wél goed oplet in het verkeer. Als jij in zo’n vervelende situatie belandt, wil je niet met onverwachte hoge kosten te maken krijgen. Het is daarom belangrijk om een passende autoverzekering af te sluiten. Rijd je bijvoorbeeld in gebieden waar je regelmatig te maken hebt met overstekend wild? Dan is het misschien slim om je te verzekeren tegen aanrijdingen met dieren. Er zijn dekkingsmogelijkheden te over. Kies voor een bedrijfsautoverzekering die bij je past.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten