AlgemeenHier moet je opletten bij de aanschaf van elektrisch gereedschap

Hier moet je opletten bij de aanschaf van elektrisch gereedschap

De afgelopen maanden ben ik samen met mijn team druk bezig geweest een pand compleet te renoveren. Daarin kregen we natuurlijk met van alles te maken, vooral zaken waar wij weinig invloed op hadden zoals regen, te hoge temperaturen, bouwvak en leveranciers die te laat leveren. Hierdoor merkten we al snel dat we vertraging zouden gaan oplopen, iets waar de eigenaar niet blij mee was. Ondanks de zaken waar wij als team niks aan konden doen, zijn we er ook dit project weer achter gekomen hoe belangrijk goed gereedschap kopen is. En dan heb ik het voornamelijk over goed elektrisch gereedschap, want standaard gereedschap hebben we allemaal wel in huis.

Groot assortiment

Elektrisch gereedschap kopen is een investering. Eentje die ik niet zomaar doe. Ik vind het dan ook belangrijk dat het gereedschap aan bepaalde eisen voldoet. Een zoektocht die soms iets teveel tijd in beslag neemt, maar waar ik op de werkvloer wel profijt van heb. Wanneer ik nieuw gereedschap aanschaf zijn er altijd een aantal zaken waar ik naar kijk:

  • Welk merk kies ik?
  • Wat is de prijs van het gereedschap?
  • Welke kwaliteit biedt de fabrikant?

Op het gebied van gereedschap is er veel te koop. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Investeren in goed gereedschap is belangrijk. Niet alleen in de uitvoering van je werk, maar ook voor je eigen veiligheid.

Merken en prijzen van gereedschap

De aanschaf van nieuw gereedschap doe je niet even. Het is belangrijk dat je gericht gaat kijken naar de mogelijkheden, de kwaliteit en prijsverhouding. Op het gebied van elektrisch gereedschap is er veel keuze en heel veel merken spelen daar op in. Dit merkte ik ook gelijk aan de prijzen die gevraagd worden. Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn, er zijn heel vaak ook verschillende aanbiedingen waar je van kunt profiteren. Het belangrijkste is dat je altijd kijkt naar wat een merk je biedt. Hoe zit het met de garantie? Wat krijg je voor de prijs die gevraagd wordt? In ons vakgebied wordt er vaak vergeleken door opdrachtgevers: wie biedt de mooiste prijs, het beste werk en kan het snelst opleveren. Deze vergelijking mag je ook maken wanneer je gereedschap koopt. Daarnaast ben ik een voorstander van merktrouw. Werk je al jaren prettig met een bepaald merk? Dan is het goed om te kijken wat dit merk nog meer te bieden heeft.

Kwaliteit zorgt voor beter werk

Wanneer ik met goede producten en materialen werk, dan zie je dit terug in mijn werk. Vooral bij grote projecten! Wanneer ik bijvoorbeeld een elektrische zaag gebruik, gaat het werk allemaal veel sneller en hoef ik niet bang te zijn voor verschillende zaagtechnieken of verschil in maat. Dit is een win-win situatie, de opdrachtgever krijgt kwaliteit en mijn werk is gemakkelijker. Daarnaast vind ik een stukje veiligheid ook erg belangrijk in mijn werk. Daarom kies ik altijd voor producten die mijn werk vermakelijke, maar ook voorzien zijn van het juiste kenmerk. Zo weet ik zeker dat ik mijn werk in topvorm kan verrichten!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten