AlgemeenDe zoektocht naar de beste energiedeal voor jouw bedrijf

De zoektocht naar de beste energiedeal voor jouw bedrijf

Geld besparen op je zakelijke energie? Dat willen we allemaal wel. In Nederland hebben zowel ondernemers als particulieren zelf de keuze voor welke energieleverancier ze gaan. Het is voor ondernemers niet gemakkelijk om 1, 2, 3 een keuze te maken, gezien het grote aanbod van zakelijke energie. Het liefst wil je natuurlijk zo min mogelijk betalen voor de beste energiedeal die goed bij je bedrijf past. Door het feit dat er zoveel aanbieders van zakelijke energie zijn, zijn de prijzen in ieder geval lager dan een aantal jaren geleden. Maar: dit grote aanbod maakt het ook lastig om een goede keuze te maken. In dit artikel vertel ik je meer over hoe je een passend en scherp energiecontract vindt voor je bedrijf.

Kies altijd voor zakelijk energie vergelijken

Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om de beste energiedeal te vinden, maar de belangrijkste en meest snelle stap is het gebruiken van een zakelijke energievergelijker. Met behulp van zakelijk energie vergelijken krijg je namelijk een duidelijk overzicht van wat er op de energiemarkt te vinden is voor welke prijs. Het enige dat je hoeft te weten is je jaarlijkse energieverbruik, zodat je op basis daarvan een geschikt pakket kunt uitkiezen. De kans is groot dat je als ondernemer wel eens gebeld wordt door een aanbieder van zakelijke energie. Mocht je interesse hebben in wat het bedrijf aanbiedt: vraag altijd om een offerte via de mail. Die offerte kun je vervolgens vergelijken met de uitkomsten van de energievergelijker en voilà: je weet wat de goedkoopste deal is.

Check de vaste energiekosten

De kosten die je betaalt aan je energieleverancier kunnen worden opgedeeld in energietarieven per kWh en m3 gas en vaste leveringskosten, ook wel het vastrecht genoemd. De vaste leveringskosten kunnen per energieleverancier verschillen. Het kan dus maar zo het geval zijn dat een leverancier een bizar goede aanbieding biedt wat betreft de energieprijs. Lees in dat geval altijd de kleine lettertjes, want het is mogelijk dat er hierbij wel hoge vaste leveringskosten worden gerekend. Goed om te weten: andersom is dit ook zeker mogelijk. Check dus altijd de totale kosten voordat je een energiecontract afneemt. Een online vergelijker houdt overigens altijd rekening met de totale kosten, dus je hoeft niet bang te zijn dat je daarbij niet het complete kostenplaatje ziet.

Overstappen of verlengen? Doen!

Wat ik je in ieder geval mee wil geven, is dat je niet helemaal niks moet doen op het gebied van zakelijke energie. Een energiecontract wordt altijd automatisch verlengd en dat klinkt aantrekkelijker dan het daadwerkelijk is. Je betaalt namelijk niet meer de actietarieven die je in het begin had afgesproken voor een bepaalde tijd; het energiecontract gaat verder op basis van verlengingstarieven die vaak een stuk hoger liggen dan wat je eerder betaalde. Dit kun je gelukkig voorkomen door enkele maanden voor het einde van je zakelijke energiecontract over te stappen of een nieuw aanbod aan te vragen. Vraag bijvoorbeeld bij je huidige energieleverancier of er ruimte is voor onderhandeling: een lagere maandprijs wanneer je blijft. Lukt dit niet? Stap dan over naar een andere leverancier. Ook hierbij geldt weer: schakel een energievergelijker in. Deze handige tool vind je onder andere op Minder.nl.

 

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten