ZakelijkDit is waarom een zakelijke rekening voordelig kan zijn

Dit is waarom een zakelijke rekening voordelig kan zijn

Begin je binnenkort voor jezelf? Zorg er dan voor dat je alles goed geregeld hebt. In dat geval kun je namelijk voortvarend van start gaan. Eén van de dingen waar je over na moet denken, is het openen van een zakelijke rekening. Omdat dit kosten met zich meebrengt en het niet verplicht is, opent niet iedere ondernemer direct een bedrijfsrekening. Toch is een zakelijke rekening aan te raden als je een eigen bedrijf begint. Twijfel je nog? In deze tekst vertellen wij je waarom een zakelijke rekening openen voordelig kan zijn.

Zakelijke en persoonlijke administratie blijft gescheiden

In de voorwaarden van veel banken staat dat je een persoonlijke rekening niet voor zakelijke doeleinden mag gebruiken. Helaas zijn veel startende ondernemers zich hier niet van bewust. Daarom wordt er regelmatig een persoonlijke rekening gebruikt voor zakelijke doeleinden. Toch heeft dit niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat jouw zakelijke en persoonlijke administratie door elkaar loopt als je hier dezelfde rekening voor gebruikt. Wanneer je een zakelijke rekening opent is dit niet langer het geval. Zakelijke en persoonlijke administratie blijft in dat geval gescheiden.

Je maakt een professionele indruk op klanten

Open je een zakelijke rekening? Dan draagt dit bij aan de professionele uitstraling van jouw onderneming. Toch zien veel ondernemers dit niet in. Daarom leggen we hier kort uit hoe dit precies zit. Een persoonlijke rekening is gekoppeld aan een persoonsnaam. Gebruik je zo’n rekening voor jouw bedrijf en maakt een klant geld naar je over? Dan staat jouw eigen naam op het bankafschrift van de klant en niet de naam van jouw onderneming. Dit zier er niet bepaald professioneel uit. Open daarom een zakelijke rekening. Deze rekening staat namelijk op naam van jouw bedrijf. Wanneer een klant geld overboekt naar deze rekening, staat jouw bedrijfsnaam op het afschrift.

Boekhouden kost je minder tijd

Een derde reden waarom een zakelijke rekening voordelig is, is omdat boekhouden je hierdoor minder tijd kost. Dit komt allereerst doordat je zakelijk geld en privégeld gescheiden houdt. Je gebruikt hier immers twee verschillende rekeningen voor. Hierdoor hoef je niet uit te pluizen welke betalingen zakelijk en welke persoonlijk zijn. Extra bijkomstigheid is dat je een zakelijke rekening aan een boekhoudprogramma kunt koppelen. De transacties van jouw rekening worden hierdoor automatisch ingelezen, waardoor je dit niet langer handmatig hoeft te doen. Dit betekent dat boekhouden je minder tijd kost.

Kosten zijn aftrekbaar

Een zakelijke rekening openen kost geld. Daarom kiezen sommige ondernemers ervoor om er niet direct eentje te openen. Toch is het niet verstandig om je te laten leiden door deze kosten. Waarom niet? Omdat de kosten van een zakelijke rekening aftrekbaar zijn als bedrijfskosten. Logisch, want je gebruikt de rekening namelijk uitsluitend voor zakelijk doeleinden. Bovendien staat de rekening op naam van jouw bedrijf. Hierdoor valt het onderaan de streep vaak reuze mee wat je betaalt voor een zakelijke rekening. Kortom: reden genoeg om vandaag nog een zakelijke rekening te openen!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten