ZakelijkJe site hoger in de zoekresultaten? Daar kun je wel wat hulp...

Je site hoger in de zoekresultaten? Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken!

Het is iets waar veel beheerders van website moeite mee hebben: ervoor zorgen dat hun site goed wordt opgepikt door de zoekmachines. Waar een goede site bouwen en onderhouden al geen makkelijke klus is, lijkt zorgen dat zoekmachines relevante bezoekers doorverwijzen naar je site nog lastiger te zijn, zeker als je niet tot de allergrootste spelers behoort. Hoe zorg je ervoor dat je website niet ergens in een hoekje op het internet stof staat te vangen? Hoe krijg je veel relevante bezoekers op je site, zodat hij echt een uithangbord voor je bedrijf kan zijn, of ervoor kan zorgen dat je geld kunt verdienen met je site? In veel gevallen kun je daarbij wel wat hulp gebruiken, want je site hoger in de zoekresultaten krijgen is iets dat je zelf maar lastig voor elkaar kan krijgen.

Zo uniek en relevant mogelijk

Is jouw website wereldwijd de enige die gewijd is aan een bepaald onderwerp? Dan is de kans best groot dat mensen bij het invoeren van een goede zoekterm naar jouw site zullen worden geleid door een zoekmachine. De realiteit is echter dat dit vrij zeldzaam is. Het internet barst uit zijn voegen, en kent meer websites dan je kunt tellen. Uniek zijn is vrijwel niet mogelijk, want er is altijd wel een andere site die min of meer dezelfde content biedt. Gaat het om populaire onderwerpen kunnen dat er zelfs vele duizenden zijn, waardoor de zoekmachines nogal wat te kiezen hebben. En ga jij niet actief aan de slag, dan is de kans klein dat ze de jouwe als hoogste resultaat zullen kiezen.

Waar uniek zijn handig is, is relevant zijn nog veel belangrijker als het gaat om serieus genomen worden door de zoekmachines. Je moet hen, of eigenlijk de algoritmes die zij gebruiken, ervan weten te overtuigen dat jij op een bepaald gebied een autoriteit bent, en dat jouw website bij relevante zoektermen dus hoog in de resultaten moet komen te staan. Maar hoe pak je dat aan?

Linkbuilding kan je helpen

Zoekmachines schatten jouw site hoger in als er op andere sites naar wordt gelinkt. Gebeurt dat ook nog eens op relevante woorden, dan kun je echt als een autoriteit op dit gebied beschouwd worden. Linkbuilding dus, en dat is een klusje dat je serieus moet aanpakken. Je linkbuilding uitbesteden aan een partij die er verstand van heeft valt dus aan te raden. Zo maak je de grootste kans op meer relevante bezoekers, die op jouw site ook echt vinden wat zij zoeken. Want veel bezoekers is leuk, maar als deze eigenlijk om de verkeerde reden op jouw site belanden, dan hebben zowel jij als deze bezoekers er weinig aan.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten