WonenAanbouwen? Kies voor een serre!

Aanbouwen? Kies voor een serre!

Als je droomt van een prachtige, lichte woonkamer met een prachtig uitzicht op je tuin, dan is een serre de perfecte oplossing. Een serre is een aanbouw die een groot deel uit glas bestaat, waardoor er veel licht naar binnen kan komen. Hierdoor creëer je een heerlijke lichte woonruimte met een prachtig uitzicht op je tuin.

Vergroten van de ruimte van je bestaande huis

Ook al is een serre vooral bedoeld om meer licht naar binnen te laten komen, toch is het ook een ideale manier om de ruimte in je huis te vergroten. Doordat er veel glas gebruikt wordt, lijkt de serre een verlengstuk van je woonkamer. Dit geeft je huis een ruimer en lichter aanzien. Je kan er ook voor kiezen om een glazen serre te bouwen. Deze bestaat bijna voor 100% uit glas waardoor je veel lichtinval hebt!

Een duurzame en geïsoleerde aanbouw

Serres zijn niet alleen lichter en ruimer, maar ook duurzaam in vergelijking met traditionele aanbouwen. Door het gebruik van isolatieglas blijft er veel warmte binnen, waardoor je stookkosten flink kunt verlagen. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee.

Serres zijn dus een ideale manier om je huis lichter, ruimer en duurzamer te maken.

Vergunningsvrij aanbouwen tot 4 meter

Binnen de perken van het bestemmingsplan mag je vergunningsvrij aanbouwen tot 4 meter. Dit is ideaal als je niet veel ruimte hebt of als je geen tijd en geld wilt uitgeven aan een vergunningaanvraag. Houd er wel rekening mee dat je bij het plaatsen van een serre toch altijd een melding moet doen bij de gemeente.

De vergunningsvrije aanbouw telt vanaf de originele achtergevel van je woning. Heb je de woning al eens uitgebouwd dan telt deze grens niet. Zijn in het archief de stukken na van jouw woning om tot een goede grens te komen. Heb je bepaalt tot waar je mag bouwen, dan kan jij een serre laten plaatsen!

Vloerverwarming aanbrengen in de serre

Het is mogelijk om vloerverwarming aan te leggen in je serre. Zo maak je van je serre een heerlijk warme plek waar je ook in de winter kunt genieten. Vloerverwarming is een duurzame en comfortabele verwarming die je snel en eenvoudig kunt aanleggen.

Laten bouwen door een professional

Het is belangrijk om een serre te laten bouwen door een ervaren professional. Zo weet je zeker dat de serre goed geïsoleerd is en aan alle veiligheidsnormen voldoet. Een serre is namelijk niet goedkoop, dus je wilt niet dat deze na een paar jaar al kapot gaat. Bij Busscher Serrebouw plaatsen ze serres.

Een serre is een ideale manier om meer licht en ruimte in je huis te creëren. Door het gebruik van isolatieglas blijft er veel warmte binnen, waardoor je stookkosten flink kunt verlagen. In combinatie met duurzame vloerverwarming zit jij in de winter gebakken.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten