FinancieelDe voordelen van vloerisolatie

De voordelen van vloerisolatie

Ken je dat? Je loopt door huis op je sokken en je voeten voelen steenkoud aan op de vloer. Zelfs wanneer je vervolgens al een uur op de bank onder een deken ligt, worden je voeten maar niet warm. Zelf heb ik dit dus heel vaak. Ik ben dan ook een echte koukleum. Je zult me dan ook nooit zonder warme trui, dikke sokken of comfortabel dekentje zien in huis. Inmiddels alweer 5 jaar geleden ging ik op zoek naar een passende oplossing om van die kou af te komen. Uiteindelijk heb ik geïnvesteerd in vloerisolatie. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden op het gebied van isolatie en warmtebehoud, zoals muurisolatie en radiatorfolie. Maar laat ik je eens iets meer vertellen over de fijne voordelen van vloerisolatie. 

 

Een lagere energiefactuur

Een van de voornaamste voordelen van vloerisolatie is een lagere energiefactuur. Zeker voor de studenten en starters onder op de woningmarkt is dit zeker een mooi meegenomen voordeel. Niemand houdt van een hoge energierekening. Investeren in vloerisolatie is dan ook mijn advies. Het is een vrij lage investering die je na korte tijd alweer dubbel en dwars hebt terugverdiend. Zo zul je al snel kunnen profiteren van een lagere energiefactuur. Dankzij vloerisolatie wordt de warmte vastgehouden en zul je nooit meer last hebben van een koude vloer onder je voeten. Als gevolg hiervan zul je minder hoeven te stoken om het warm te houden in huis, waardoor je hier mooi op kunt besparen.

 

Een verhoogd wooncomfort

Naast een lagere energierekening zal vloerisolatie ook voor een verhoogd wooncomfort zorgen. Vloerisolatie zorgt er natuurlijk voor dat de warmte beter wordt behouden. Op die manier gaat er geen warmte meer verloren. Zo zal de vloer altijd lekker warm aanvoelen onder je voeten. Daarnaast helpt het ook meteen tegen vocht en tocht in huis, schimmelproblemen en grote temperatuurschommelingen. Zo zul je ongetwijfeld genieten van een hoger wooncomfort. 

 

Een milieuvriendelijke oplossing

Het milieu is voor mij erg belangrijk. Ik doe er dan ook alles aan om zo milieuvriendelijk te leven. Mede daarom heb ik dan ook de stap genomen om vloerisolatie te laten plaatsen in mijn woning. Vloerisolatie is namelijk erg milieuvriendelijk. Je bespaart natuurlijk aanzienlijk op je stookkosten door de plaatsing van vloerisolatie. De warmte wordt beter vastgehouden, waardoor je verwarmingsketel minder hard hoeft te werken. Op die manier wordt er minder CO-2 uitgestoten en draag je dus je steentje bij aan een schonere wereld met minder vervuiling!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten